fbpx
Menu

Poffertjes met kaneelsuiker

Sponsored. Poffertjes, wie houdt er niet van? Ik in ieder geval wel! Ik kan me altijd moeilijk bedwingen als ik een poffertjes kraam zie staan. Negen van de tien keer bestel ik wel een portie. Ik vind het zo lekker, warme poffertjes met veel poedersuiker en romige boter. Omdat er niet altijd een poffertjeskraam om de hoek staat, besloot ik om zelf eens poffertjes te maken. En dat is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een poffertjespan en een handige fles waarmee je het beslag in de rondjes van de pan giet. Het beslag is supersnel klaar en kan bijna niet mis gaan. In plaats van poedersuiker heb ik een kaneelsuiker gebruikt. Dit is poedersuiker gemengd met wat kaneel, een lekkere combi!

En dan natuurlijk de boter. Want daar worden de poffertjes lekker smeuïg van! Het liefst gebruik ik lekker veel boter, zoals Lurpak. Misschien is het inmiddels al duidelijk geworden, maar wij zijn groot fan van deze Deense smaakmaker. De keurmerkboter wordt gemaakt van alleen verse room en zuursel (uit melk) en een beetje zout en is te herkennen aan de karakteristieke fris-romige smaak. Alleen de beste boter, die voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van het Deense Zuivelbureau, krijgt het keurmerk. Dit is boter, waar een beetje raapzaadolie aan toegevoegd is om het direct vanuit de koelkast smeerbaar te maken. Superhandig! De poffertjes zijn in een handomdraai gemaakt en Lurpak Smeerbaar smelt supersnel. Kortom, het beste van Denemarken: Lurpak, combineren met een typisch Nederlands gerecht is een match made in heaven. Vind je ook niet? Ook lekker om een koud glas melk bij je poffertjes te drinken. Want wist je dat Lurpak van de beste verse Deense melk gemaakt wordt? Dat proef je echt!. Samen met de kaneelsuiker is dit een heerlijke treat. Hier kan ik ultiem van genieten. En ik denk dat de kids dit ook wel heel lekker zullen vinden. En ook op kinderfeestjes zijn poffertjes altijd een succesnummer!

Ik eet dit gewoon als lunch hoor. Maar je kunt het natuurlijk ook als tussendoortje of ’s avonds eten. Ik ben trouwens best benieuwd hoe de poffertjes zouden smaken met de Lurpak Smeerbaar gezouten. Hmmm, misschien moet ik dat ook eens gaan proberen…Lurpak Smeerbaar wordt onder andere verkocht bij de AH en de Jumbo.

Poffertjes

Ingrediënten voor 24 poffertjes
175 gram bloem
1 tl bakpoeder
2 dl melk
2 eieren
snuf zout

Voor de garnering:
Lurpak Smeerbaar ongezouten
1 el poedersuiker + 1 tl kaneel

Zo maak je het
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Meng het beslag met een garde goed door elkaar.

Voeg één voor één de eieren toe en meng het tot een glad beslag.

Vet de poffertjespan in met een beetje boter of olie en giet het beslag in de daarvoor bestemde rondjes. Bak de poffertjes aan weerszijden goudbruin en laat ze vervolgens afkoelen in een schaal.

Meng de poedersuiker met de kaneel. Strooi de kaneelsuiker over de poffertjes. Maak het af met wat Lurpak Smeerbaar ongezouten.

Poffertjes

Poffertjes

Poffertjes

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Dit bericht is in samenwerking met Lurpak, lees mijn disclaimer.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

14 reacties

  • Suus
    21 januari 2017 om 12:22

    Het is toch juist met boekweit meel?

    Beantwoorden
  • M
    27 september 2016 om 14:55

    2 dl melk genoeg voor alle poffertjes?

    Beantwoorden
  • Annika
    28 september 2016 om 10:26

    Ja, dat is voldoende!

    Beantwoorden
  • Esther
    12 augustus 2016 om 19:53

    Gaat er 4 dl melk in?

    Beantwoorden
  • Frances
    30 juni 2016 om 13:29

    Kan nooit 2 dl melk zijn! Neem aan dat het om 4 dl gaat......

    Beantwoorden
  • zonderzooi
    29 juni 2016 om 12:41

    Oh heerlijk I looooooove poffertjes! Laatst was ik in Delft en daar hadden ze zo'n heerlijk ouderwets poffertjeskraampje, gelijk een portie gescoord natuurlijk. Zo lekker met boter dat er overheen smelt. Oké nu krijg ik er wéér zin in haha!

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 juni 2016 om 16:14

    Jaa ik ook :) Yum!

    Beantwoorden
  • Janneke
    27 juni 2016 om 13:29

    Yummm poffertjes! Kunnen als ontbijt, lunch, avondeten of dessert :P Maar van Lurpak heb ik nog nooit gehoord, waar kan ik dit kopen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 juni 2016 om 13:23

    Gewoon in de supermarkt, echt het proberen waard.

    Beantwoorden
  • Ria| liefdevoorbakken
    27 juni 2016 om 12:11

    Yammieeeee! Heb er meteen zin in!

    Beantwoorden
  • Nienke
    26 juni 2016 om 11:22

    Zoo lekker, krijg er helemaal honger van, hihi!

    Beantwoorden
  • Demi
    26 juni 2016 om 10:57

    Heerlijk ziet dit eruit, heb gelijk zin om dit te gaan maken op m'n luie zondag :)

    Beantwoorden
  • Nicole
    26 juni 2016 om 09:42

    Hmmm lekker!

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    26 juni 2016 om 08:36

    Oh lekker, ik krijg gelijk zin in poffertjes!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen