Poffertjes

Banaan ei poffertjes (video)

Ik heb weer een leuke video voor jullie. In deze video maak ik banaan ei poffertjes. Ja, je hoort het goed. Poffertjes gemaakt van banaan en ei. Iedereen kent inmiddels de banana pancakes wel denk ik.. Waarom zou je dan geen poffertjes maken van banaan? Je proeft bijna het verschil niet met ‘normale’ poffertjes. En ook deze banaan ei poffertjes zijn in een mum van tijd klaar. Deze poffertjes zijn toch net iets verantwoorder dan de gewone poffertjes. Maar niet als je, net als ik, een lading poedersuiker eroverheen doet natuurlijk. De kids zullen het in ieder geval wel weten te waarderen. En stiekem gewoon niet zeggen dat ze van banaan gemaakt zijn. Kijken of ze het verschil proeven…

Tijdens het schrijven van dit artikel krijg ik meteen weer zin in de poffertjes. Ik neem op een (food)festival ook standaard poffertjes. Sta ik daar in de rij tussen alle kids, haha. Maakt me niet uit, poffertjes zijn gewoon superlekker. Dus waarom zouden alleen kids het mogen eten? Abonneer je wel nog even op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 1 flinke portie
1 banaan
2 eieren
0,5 tl bakpoeder
1 el boekweitmeel
snuf zout

Poffertjes pan

Zo maak je het
Pureer de banaan en de eieren glad met de staafmixer.

Voeg het boekweitmeel, bakpoeder en een snuf zout toe. Meng dit door elkaar.

Zet de poffertjespan op het vuur en vet deze in met wat olie of boter.

Giet het beslag in de poffertjespan. Als de bovenkant droog begint te worden, kun je de poffertjes omdraaien.

Als de poffertjes aan beide kanten goudbruin zijn, zijn ze klaar. Serveer eventueel met poedersuiker, honing, boter of agavesiroop.

Poffertjes

Poffertjes

Dit recept is Voedselzandloper proof (zonder de poedersuiker)

.Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

BESTEL nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD  of vraag er naar in je lokale boekhandel. En heb je mijn tweede kookboeuk al? Bestellen kan hier.

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in