hotdog

Kidsproof: Hotdog

Wij reden er vroeger 200 km voor om, echt waar ik lieg niet. Mijn vader, een geboren Haarlemmer is opgegroeid met de hotdog. Toen hij verhuisde naar het hoge noorden, waren ze daar nog niet zo ver. Hij vond, geheel terecht, dat de hotdog tot onze culinaire opvoeding behoorde. En dus reden wij regelmatig naar Haarlem, om bij het van mijn vader zo geliefde tentje een hotdog te scoren.

Tegenwoordig kun je ze overal krijgen. Er is zelfs een hotdog resto (The Fat Dog, Ron Blaauw) waar ik echt nog een keer naar toe moet. Maar zelf maken kan natuurlijk ook. Om het extra kidsproof te maken heb ik van het broodje een hondje gemaakt. Hoe leuk is dat? Het is even een klusje, maar dan heb je ook wat. Het is alleen wel jammer dat mijn logeetje van 8 (nu 9) ze niet wilde. Hij had een soort van knakworst trauma, dus mijn uren werk, werd niet gewaardeerd. Ach toen heb ik ze zelf maar opgegeten. Best lekker op zijn tijd!

hotdog

Ingrediënten voor 12 – 14 st
Deeg
250 gr meergranen meel
250 gr tarwebloem
320 gr lauwwarm water
5 gr gist
10 gr zout

Verder
12 blaadjes sla
12 worstjes
12 amandelen
24 rozijnen
Ketchup
Mosterd

Zo maak je het
We beginnen met het maken van het deeg. Ik kneed mijn deeg altijd in mijn Magimix Patissier maar je kunt het uiteraard ook met de hand doen.

Stop het meel en de bloem in een kom en voeg de gist en het zout toe. Zorg dat ze elkaar van tevoren niet raken, want het zout remt de werking van de gist af.

Voeg het lauwwarme water toe en kneed er een soepel deeg van. Het deeg is klaar als het soepel aanvoelt. Je moet het als een vliesje uitelkaar kunnen trekken.

Vet een kom in met een neutrale olie en leg het deeg hierin. Draai het om zodat alle zijden bedekt zijn met de olie (dit zorgt ervoor dat het deeg niet uitdroogt). Laat het deeg afgedekt (onder een vochtige theedoek) in een uur rijzen op kamertemperatuur.

Druk de lucht eruit met je vingers en verdeel het deeg in 12 gelijke stukken. Vorm er 12 bollen van.

hotdog

Druk ieder stukje deeg uit tot een cirkel. Vouw de punten naar binnen en vorm er een langwerpig pistoletje van. Laat ze afgedekt (onder huishoudfolie) ongeveer 15 minuten rusten.

hotdog

Snij met een mesje de broodjes aan de bovenkant aan beide zijdes in. Ongeveer 2 cm, dit worden de oortjes. Vorm ze een beetje in een puntje.

hotdog

Druk 2 rozijntjes en 1 amandeltje (ogen en mondje) in het deeg. Laat ze afgedekt op een bakplaat, bekleed met bakpapier, nog een uurtje rijzen.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 220 graden.

Bak de broodjes op de bakplaat in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen.

Snij de bek van de hotdogs open en vul ze met een blaadje sla en een worstje. Garneer de hotdog met ketchup en evt mosterd.

hotdog

En dit is als je kids al wat ouder zijn, ook super leuk om samen te doen.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Kinderrecepten Brood en deeg

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in