
Zoete aardappelrösti
Het is de hoogste tijd dat ik dit receptje voor zoete aardappelrösti met jullie deel. Ik maakte dit al eeuwen, ok overdreven, maanden, geleden en het is een blijvertje hoor. Ik ga ze zeker vaker maken. Ik ben echt dol op zoete aardappelen, ze zijn best wel healthy en je kunt er zoveel mee doen. Je moet ze wel goed op smaak brengen om de zoete smaak wat meer in balans te brengen.
Mijn favorieten zijn de frieten, maar de zoete aardappel is ook heerlijk in een stamppotje, in een salade of zoals in dit recept, als rösti. Lekker joh, zo’n knapperig koekje van aardappel. Krokant van buiten en zacht van binnen. Je eet de rösti als bijgerecht bij een stukje vis of kip. Of je maakt er een lekkere salade bij, ook een prima combi! Nou genoeg gekletst, hier komt het recept.
Ingrediënten voor 8 – 10 st.
2 grote zoete aardappelen
2 uien
1 ei
1 el boekweitmeel
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Was de zoete aardappelen en verwijder eventuele oneffenheden met een mesje.
Nu kun je de aardappelen raspen met een grove rasp. Als je geluk hebt, heb je net zo’n mooie foodprocessor als ik. Want dan zijn je aardappelen zo geraspt.
Doe het in een kom.
Pel en rasp je uien op dezelfde manier. Voeg ze bij de zoete aardappel.
Doe het in een zeef en knijp het mengsel goed uit. Het meeste vocht moet eruit.
Voeg een eitje toe en breng de zoete aardappel op smaak met peper en zout. Meng het goed door elkaar.
Voeg een eetlepel boekweitmeel toe. Is het mengsel nog te nat, voeg dan een extra lepel toe.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan.
Verdeel 3 hoopjes van de zoete aardappel over de pan en druk ze plat met de bolle kant van je lepel.
Bak de zoete aardappelrösti in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin.
Serveer ze meteen. Alhoewel zelfs koud zijn ze lekker. Mmmm.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan