Bananenbrood recept

Gezond Bananenbrood recept

Dit gezond bananenbrood recept is het meest bekeken recept op Uit Paulines keuken. We snappen wel waarom. Het smaakt naar cake, maar het valt toch in de categorie gezonde tussendoortjes. Yes, dat willen we allemaal.

Is bananenbrood gezond?

Is bananenbrood gezond? Dit bananenbrood recept is zonder suiker (we voegen dadels toe voor de zoetigheid) en gemaakt met amandelmeel (dus glutenvrij en koolhydraatarm). Je kan het ook met speltbloem of gewoon tarwebloem maken, dan is het nog steeds lekker, gezond en suikervrij, maar dus niet geschikt voor mensen met een gluten allergie.

Zelf bananenbrood maken

Dit bananabread recept is lekker makkelijk. Want daar houden wij van. Je hebt slechts een kom nodig en een bakblik. Je kan letterlijk in 5 minuten gezond bananenbrood maken. Het moet daarna alleen nog even de oven in.

Variatietips

Wij voegen nu chocola en noten toe aan deze gezonde cake, maar dit kan eigenlijk van alles zijn. Maak het eens met blauwe bessen  met kokos. Voor de snelle trek maak je bananabread in a mug. Binnen 2 minuten klaar. Das ook fijn. Oh en deze met pindakaas is mijn lievelings!  Allemaal lekker. Al met al een lekker en gezond tussendoortje.

Tip!

Onze tip: snijd hem in plakjes en vries deze in. Dan heb je altijd een gezonde cake achter de hand.

Bananenbrood recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 1 bananenbrood

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr amandelmeel
  • 60 gr dadels (3 medjool dadels)
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gr pure chocola
  • 75 gr gemengde noten
  • 30 gr kokosrasp
  • snuf zout

Materialen

  • 1 cakeblik (23 cm)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom.

  2. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.

  3. Spatel het het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf  zout door het beslag.

  4. Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag. Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.

  5. Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm. Bak het bananabread in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.

  6. Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster. Bewaar het bananabread in aluminiumfolie buiten de koelkast.

Nog wat tips!

  • Luchtdicht verpakt, of verpakt in aluminium folie kan je het bananabread ongeveer 5 dagen bewaren.
  • Je kunt het bananenbrood ook heel goed invriezen. Bewaar de plakjes afzonderlijk in een diepvrieszakje.
  • Hou je van zoet voeg dan eventueel wat honing, kokosbloesemsuiker of agavesiroop toe.
  • Amandelmeel geeft het brood een lekkere nootachtige structuur en is glutenvrij.
  • Je kunt het bananabread ook met speltbloem maken. Ook kan je de helft van het meel vervangen voor quinoameel, havermeel of boekweitmeel. Daar wordt hij iets steviger van.
  • De pure chocolade van Vivani is gezoet met kokosbloesemsuiker.
Bananenbrood recept
ingredient banaan

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (2032 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Bananenbrood Cake recepten Gezonde tussendoortjes Kinderrecepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in