Mexicaanse rijst

Mexicaanse rijst met chorizo

Dit Mexicaanse rijst recept is een fijne eenpanner. Lekker, gemakkelijk en ook nog eens met weinig afwas. Wij gebruiken er een flinke hapjespan voor, dus haal die maar vast uit de kast. De rijst kook je gaar in tomatenblokjes, de rijst neemt de smaak van de tomaten op waardoor het gerecht nog lekkerder wordt. Bij dit Mexicaanse rijst recept voeg je lekker veel verse groenten toe; knapperige stukjes paprika, gemengde bonen en voor de smaak fijngehakte ui. Om het gerecht nog meer smaak te geven voegden wij er plakjes chorizo aan toe. Die zijn het lekkerste wanneer je ze even kort aanbakt in de pan. In het recept maken we gebruik van bonen uit blik. Je kunt hele lekkere mixen kopen van witte bonen, kidneybonen en mais, maar kijk zelf wat je lekker vindt. Doe ze als laatste in de pan, schep even om en proef of de bonen warm zijn. Wanneer je ze te lang laat koken verliezen ze hun stevigheid en worden ze vaak een beetje melig.

No waste tip

In dit recept vind je ook nog een leuke nowaste tip! De steeltjes van de peterselie gebruik je namelijk in de saus. Dat kun je overigens altijd doen, ze geven de saus net even meer smaak en zo heb je er nog een goede bestemming voor in plaats van in de prullenbak!

Mexicaanse rijst
Mexicaanse rijst
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 3 paprika's (geel, rood, groen )
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 800 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 gr Mexicaanse bonenmix (uit blik)
  • 250 gr chorizo
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 bosje platte peterselie
  • Peper en zout naar smaak
  • olijfolie

Lekker met

  • zure room
  • limoen

Zo maak je het

  1. Pel de uien en knoflook en snijd beiden fijn. Hak de steeltjes van de peterselie en hak ook fijn. Bewaar de blaadjes om het gerecht mee te garneren. Was de paprika’s, haal de zaadlijsten er uit en snijd in reepjes. Haal het velletje van de chorizo, snijd daarna in plakjes en halveer ze eventueel.

  2. Verhit olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten op laag vuur tot de ui begint te kleuren. Voeg de gehakte peterselie steeltjes, paprikareepjes en plakjes chorizo toe en bak nog eens 3-4 minuten.

  3. Schep de rijst door het mengsel, voeg het paprikapoeder toe en zet het vuur hoog. Bak de rijst al omscheppend voor 2-3 minuten. Voeg de blikjes tomaten + 400 ml water toe, breng zachtjes aan de kook en leg een deksel op de pan. Laat de rijst afgedekt 10 minuten koken.

  4. Spoel de bonen af en schep ze door de rijst. Laat nog eens 2-3 minuten koken zodat de bonen kunnen opwarmen. Hak de blaadjes peterselie fijn. Verdeel de  Mexicaanse rijst over de borden en garneer met de peterselie. Serveer eventueel met een paar limoenpartjes en wat zure room.

Mexicaanse rijst
ingrediënten paprika

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (101 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Rijst Tomaat Mexicaanse recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Bijgerecht Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in