Menu
Quiche-met-courgette-2-2.jpg

Courgette quiche uit de Airfryer

Wij zijn dol op quiches en hartige taarten! Jij ook? Dan is deze courgette quiche echt iets voor jou. Het is eigenlijk een Griekse courgette quiche met courgette, feta, ui, knoflook en dille. Een lekker en fris lente gerecht. Wij maken deze courgette quiche in de Airfryer. Lekker makkelijk! Waar ze in Griekenland vaak filodeeg gebruiken als basis, gebruiken wij vers bladerdeeg. Dit is supermakkelijk om mee te werken en gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. De courgette raspen we en daarna is het belangrijk dat je deze goed uit laat lekken. Anders wordt het bladerdeeg nat en dat wil je liever niet. De courgette quiche kan je eten als hoofdgerecht, maar evt. ook serveren bij de lunch. Dan neem je gewoon een wat kleiner puntje.

Airfryer gerechten

Wist je dat je naast snacks en friet heel veel lekkere Airfryer gerechten kan bereiden in de Airfryer? Wij zijn zelf al jaren fan van de Philips Airfryer XXL Smart Sensing. Deze is lekker groot en hier kun je met een gerust hart een maaltijd voor het hele gezin in bereiden. Zoals deze heerlijke vegetarische quiche met courgette bijvoorbeeld. Maar ook zalm met bimi of kip tandoori spiesjes. Maar ook brood of pizza bakken kun je in de Airfryer. Het is dus veel meer dan alleen een apparaat om gezonde snacks mee te bereiden. En wist je dat je met de Airfryer XXL Smart Sensing heel eenvoudig je favoriete gerechten kunt opslaan? Dan kun je met 1 druk op de knop je gerecht bereiden zoals jij dat wenst. Echt, makkelijker wordt het niet hoor. En je maakt de Airfryer daarna met gemak schoon, win-win!

4 pers.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • 2 st. courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eieren
  • 125 gr zure room
  • 200 gr feta
  • Handje panko
  • 3 takjes verse dille
  • 2 takjes verse peterselie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Rasp de courgettes, doe ze in een zeef, bestrooi met zout en laat dit goed uitlekken. Het beste is om het vocht er zoveel mogelijk uit te knijpen.

  2. Klop de eieren en de zure room in een kom luchtig. Breng royaal op smaak met peper en zout.

  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak de groene kruiden grof. Voeg dit bij het eimengsel. Verkruimel ook de feta door het ei mengsel. Voeg tot slot de geraspte courgette toe en meng kort.

  4. Neem een bakvorm (of de bakaccessoire) en bekleed deze met bakpapier. Verdeel 1 lap bladerdeeg over de bodem (en de zijkanten) van de vorm. Prik er gaatjes in met een vork en bestrooi de bodem met een handje panko (paneermeel). Giet het courgettemengsel op de bodem van de vorm.

  5. Dek de bovenkant af met de andere lap bladerdeeg. Vouw de randjes een beetje mooi om. Maak met een mesje 4 inkepingen in het deeg. Bak de courgettetaart in 50 minuten af op 160 graden. In de oven kan ook, houd dan 55 – 60 minuten aan op 180 graden.

Dit bericht is in samenwerking met Philips. Lees hier mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan