Flensjes recept

Flensjes met gekarameliseerde appel en ijs

Flensjes met gekarameliseerde appel en ijs blijft toch wel een van mijn favoriete feestelijke desserts. Dit dessert is echt een klassieker. En klassiekers moet je koesteren, toch? Ik ben dol op de combinatie van het warme flensje met het koude ijs en de heerlijke gekarameliseerde appeltjes. Het is echt een verwennerij en daarom een perfect dessert. Dit flensjes recept is niet moeilijk om te maken. Het is alleen belangrijk dat je de flensjes zo dun mogelijk maakt. Anders worden het een soort pannenkoekjes en dat is toch wat anders. Maar verder is dit een easy peasy dessert en dat is precies wat je nodig hebt tijdens de kerstdagen. En bijna iedereen vindt flensjes lekker. Ga jij deze flensjes maken?

ingrediënt bloem, melk en ei
pannenkoeken met appel

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8 st.

  • 100 gr bloem
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 el poedersuiker
  • Snuf zout

Gekarameliseerde appel

  • 2 appels
  • 20 gr boter
  • 3 el suiker
  • 0,5 tl kaneel

Lekker met

  • Vanille ijs
  • Slagroom
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak eerste het flensjes beslag. Meng in een beslagkom de bloem, melk, eieren, snuf zout en een beetje poedersuiker. Klop dit met een garde tot een glad beslagje.

  2. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Verdeel een lepel beslag over de pan en draai hem even rond. Bak de flensjes flinterdun en goudbruin.

  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes. Verhit de boter in een pan en voeg de appel toe. Voeg nu ook de kaneel en de suiker toe. Laat dit op een zacht vuurtje karameliseren. Dit kan best even duren. Zodra de karamel bruin begint te worden, schud je de pan heen en weer, zodat alles gelijkmatig bruin wordt. Laat de karamel niet te donker worden.

  4. Leg twee flensjes op een bordje. Garneer de flensjes met de gekarameliseerde appel en serveer er een bolletje vanille ijs bij.

Flensjes maken
Flensjes recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in