Flensjes met gekarameliseerde appel en ijs

Flensjes met gekarameliseerde appel en ijs

Flensjes met gekarameliseerde appel en ijs blijft toch wel een van mijn favoriete feestelijke desserts. Dit dessert is echt een klassieker. En klassiekers moet je koesteren, toch? Ik ben dol op de combinatie van het warme flensje met het koude ijs en de heerlijke gekarameliseerde appeltjes. Het is echt een verwennerij en daarom een perfect dessert. Dit flensjes recept is niet moeilijk om te maken. Het is alleen belangrijk dat je de flensjes zo dun mogelijk maakt. Anders worden het een soort pannenkoekjes en dat is toch wat anders. Maar verder is dit een easy peasy dessert en dat is precies wat je nodig hebt tijdens de kerstdagen. En bijna iedereen vindt flensjes lekker. Ga jij deze flensjes maken?

Flensjes met gekarameliseerde appel en ijs
Flensjes met gekarameliseerde appel en ijs
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 st.

  • 100 gr bloem
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 el poedersuiker
  • Snuf zout

Gekarameliseerde appel

  • 2 appels
  • 20 gr boter
  • 3 el suiker
  • 0,5 tl kaneel

Lekker met

  • Vanille ijs
  • Slagroom

Zo maak je het

  1. Maak eerste het flensjes beslag. Meng in een beslagkom de bloem, melk, eieren, snuf zout en een beetje poedersuiker. Klop dit met een garde tot een glad beslagje.

  2. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Verdeel een lepel beslag over de pan en draai hem even rond. Bak de flensjes flinterdun en goudbruin.

  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes. Verhit de boter in een pan en voeg de appel toe. Voeg nu ook de kaneel en de suiker toe. Laat dit op een zacht vuurtje karameliseren. Dit kan best even duren. Zodra de karamel bruin begint te worden, schud je de pan heen en weer, zodat alles gelijkmatig bruin wordt. Laat de karamel niet te donker worden.

  4. Leg twee flensjes op een bordje. Garneer de flensjes met de gekarameliseerde appel en serveer er een bolletje vanille ijs bij.

Flensjes met gekarameliseerde appel en ijs
Flensjes met gekarameliseerde appel en ijs

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

IJs Kinderrecepten Pannenkoeken Appel Franse recepten Kerst Pasen Valentijn Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in