Aziatische gehaktballetjes met sojasaus en noedels
Aziatische gehaktballetjes is zo’n gerecht waar je meteen blij van wordt. Smeuïg kipgehakt op smaak gebracht met gember, lente-ui, chilivlokken en cashew, afgemaakt met sojasaus en een vleugje ahornsiroop. Het resultaat? Kruidige, lichtzoete gehaktballetjes waar je niet van af kunt blijven.
Zo serveer je de Aziatische gehaktballetjes
Serveer de Aziatische gehaktballetjes als borrelhapje met een prikkertje. Altijd een succes op feestjes en borrels. Wil je er liever een complete maaltijd van maken? Serveer er dan bimi en fijne noedels bij. Je kunt ook andere noedels gebruiken, maar in dit recept hebben we dunne rijstnoedels toegevoegd. Rijst is ook een goede optie. Kortom, deze gehaktballetjes zijn gegarandeerd lekker!
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr kipgehakt
- 350 gr fijne noedels
- 6 bosuitjes
- 6 radijsjes
- 150 gr bimi
- 1 stukje gember (ca. 2.5 cm)
- 4 takjes verse koriander (+ extra om te garneren)
- 1 limoen
- 3 el sojasaus
- 1,5 el ahornsiroop
- 2 el cashewnoten (+ extra om te garneren)
- 0,25 tl chilivlokken
- Peper en zout
- 1 el zonnebloemolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de bosuitjes fijn. Hak de cashewnoten fijn. Meng het gehakt met de fijngehakte cashewnoten, bosui, rasp van het stukje gember, rasp van de limoen, 1 el sojasaus en 2 tl ahornsiroop. Hak de verse koriander grof. Voeg chilivlokken en de verse koriander toe. Voeg zout en peper toe en kneed goed door elkaar. Vorm kleine balletjes van ongeveer 2cm doorsnede. Zet ze 30 minuten afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht).
Meng de rest van de ahornsiroop en sojasaus en zet apart (hiermee bestrijk je straks nog een keertje extra de balletjes).
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de balletjes op. Bak ze 8-10 minuten in de oven tot dat ze gaar zijn. Bestrijk halverwege de balletjes in met de sojasaus. Bestrijk ze nog een keertje wanneer ze gaar zijn. (na 8-10 minuten dus)
Kook ondertussen de bimi in een pan met gezouten water beetgaar. En bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de radijs in hele mooie dunne plakjes (bijvoorbeeld met een mandoline).
Giet de noedels af, verdeel over de borden. Leg op elk bord wat bimi en wat Aziatische gehaktballetjes en besprekel ze met nog wat soja-ahornsaus. Verdeel de dunne plakjes radijs over de borden en garneer met wat nog wat extra gehakte cashewnoten en verse koriander.
Dit vind je misschien ook lekker:
Dol op gehaktballetjes? Dan moet je deze variaties ook zeker proberen:
- Vietnamese gehaktballetjes van Ottolenghi
- Gehaktballetjes uit de slowcooker
- Koreaanse gehaktballetjes
- Teriyaki gehaktballetjes
- Pittige gehaktballetjes
- Marokkaanse gehaktballetjes
- Zweedse gehaktballetjes
- Gehaktballetjes in tomatensaus
- Griekse gehaktballetjes
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
