Pittige gehaktballetjes
Dit recept maak je lekker snel. Deze pittige gehaktballetjes met Thaise kruiden maak je met een kruidenmix en pinda’s. Zo worden ze echt superlekker en net even anders. Voor de curry gebruik je een kant en klare currypasta uit de supermarkt. Je kan het uiteraard ook zelf maken maar met een kant en klare currypasta is niets mis en bovendien ben je dan ook veel sneller klaar. En dat willen we allemaal toch? In de curry zit een heel verrassend ingrediënt verwerkt, kan jij raden wat?
Lekker tropisch
Lekker tropisch dacht ik zo’n banaan door je curry heen prakken en het blijkt echt heel lekker te zijn. Natuurlijk is dat helemaal niet authentiek, zeker niet voor Thaise gerechten. Ik heb nooit een Thaise curry voorbij zien komen waarbij je de banaan er doorheen prakt. Zoiets zouden ze waarschijnlijk eerder in India doen. Maar aangezien het toch al een mix aan receptuur is en het juist een fijne tegenhanger met dat pittige van de currypasta is, vond ik het toch een heel goed idee. Proef zelf even hoe zoet je de curry wilt maken, zelf vond ik 2 bananen meer dan voldoende. Maar wellicht vind jij een iets minder pittige curry wel fijner.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr noedels
- 300 gr kipgehakt
- 3 st. bosui
- 300 gr sperzieboontjes
- 2 bananen
- 1 blik pomodorini (van 400 gram )
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 el Thai green curry kruidenmix (bijvoorbeeld van Euroma )
- 140 gr groene curry pasta (Fairtrade original)
- 40 gr gezouten pinda's
- 2 el paneermeel
- 3-4 takjes basilicum (verse)
- Peper en zout
- 2-3 el Zonnebloemolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van de gehaktballetjes. Hak de pinda’s fijn, dit kan met een mes of in het hakmolentje van de staafmixer. Doe het gehakt in een mengkom, voeg de Thaise kruidenmix toe, paneermeel, 0,5 tl zout en de fijngehakte pinda’s en meng met de hand even goed door elkaar. Vorm 12 balletjes. Zet ze tot gebruik in de koelkast.
Kook de sperzieboontjes in een pan met ruim gezouten water in ongeveer 6 minuten tot ze gaar zijn. Giet af en zet ze even apart.
Verhit zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak de pittige gehaktballetjes tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en maak in dezelfde pan de groene currysaus.
Doe de groene currypasta in koekenpan met eventueel wat olie. Bak een paar minuten tot de geur vrijkomt. Voeg een blikje tomaten toe en de blikjes kokosmelk. Prak de bananen met een vork en voeg toe. Schep alles goed door en laat daarna tot de helft inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de sperziebonen toe. Kook ondertussen de noedels. Doe alles bij elkaar in de pan en warm nog even door.
Hak de bosui in ringetjes. Schep de groene currysaus, pittige gehaktballetjes en noedels op de borden of op een schaal. Garneer het gerecht met de bosui, pinda’s en blaadjes verse basilicum.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in