nasi goreng maken

Nasi Goreng

Nasi goreng, oftewel gebakken rijst is echt zo’n recept wat geregeld op tafel staat. Het is makkelijk, snel klaar en je hebt al een snel een pan vol waar je de hele straat mee kan voeden. Daarom is het ook het ideale “we zijn op vakantie” eten. We maken dit nasi recept zonder pakjes en zakjes. In plaats van alle losse specerijen kan je ook een zakje nasi kruiden mix gebruiken. Dat is makkelijker en sneller. Maar als je de kruiden voor de nasi in huis hebt (gehaald), is het eenvoudig om deze mix zelf te maken.

Nasi goreng

Zelf nasi maken is dus echt heel eenvoudig en snel om te maken. Wil je het echt afmaken? Serveer er dan kroepoek, saté, een gebakken ei en zoetzure komkommer bij en je hebt een heerlijke maaltijd. En wil je dan echt all-the-way gaan? Bekijk dan hier hoe je supersnel kunt genieten van zelfgemaakte satésaus.

ingredient tauge
nasi
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr gekookte rijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 grote prei
  • 125 gr taugé
  • 200 gr sperziebonen
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl laos
  • 1 tl kurkuma
  • 0,5 tl komijn
  • 1 tl trassi (laat weg voor een vega variant)
  • 2 tl sambal
  • 2 el ketjap
  • Zout
  • Wokolie

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olie. Voeg alle droge specerijen (of een zakje nasi kruiden) en de trassi toe en verhit deze kort. Door verhitting komen de smaken vrij. Wil je een vegetarische nasi? laat de trassi dan achterwege.

  2. Was de prei en snijd deze in ringen. Was de sperziebonen, verwijder de puntjes en snijd ze in stukjes. Snijd de paprika in blokjes. Voeg dit samen met de taugé bij de kruiden en bak rondom aan.

  3. Voeg de gekookte rijst toe. Breng de nasi op smaak met sambal, ketjap en zout. Roer even om. Serveer met een gebakken ei, kroepoek en zoetzure komkommer.

nasi maken
nasi goreng maken

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (63 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Prei Rijst Aziatische recepten Indonesische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Suikervrij Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in