Menu
nasi-6706.jpg

Nasi Goreng

Nasi goreng, oftewel gebakken rijst is echt zo’n recept wat geregeld op tafel staat. Het is makkelijk, snel klaar en je hebt al een snel een pan vol waar je de hele straat mee kan voeden. Daarom is het ook het ideale “we zijn op vakantie” eten. Ik maak hem deze keer zonder pakjes en zakjes. In plaats van alle losse specerijen kan je ook een zakje nasi kruiden mix gebruiken. Dat is makkelijker en sneller. Maar als je thuis bent, is dit ook zo gemaakt. Zelf nasi maken is dus echt heel eenvoudig. Serveer er kroepoek, saté, een gebakken ei en zoetzure komkommer bij en je hebt een heerlijke maaltijd.

4

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr gekookte rijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 grote prei
  • 125 gr taugé
  • 200 gr sperziebonen
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl laos
  • 1 tl kurkuma
  • 0,5 tl komijn
  • 1 tl trassi (laat weg voor een vega variant)
  • 2 tl sambal
  • 2 el ketjap
  • Zout
  • Wokolie

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olie. Voeg alle droge specerijen en de trassi toe en verhit deze kort. Door verhitting komen de smaken vrij. Wil je een vegetarische nasi? laat de trassi dan achterwege.

  2. Was de prei en snijd deze in ringen. Was de sperziebonen, verwijder de puntjes en snijd ze in stukjes. Snijd de paprika in blokjes. Voeg dit samen met de taugé bij de kruiden en bak rondom aan.

  3. Voeg de gekookte rijst toe. Breng de nasi op smaak met sambal, ketjap en zout. Roer even om.

    Serveer met een gebakken ei, kroepoek en zoetzure komkommer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan