
Nasi Goreng
Nasi goreng, oftewel gebakken rijst is echt zo’n recept wat geregeld op tafel staat. Het is makkelijk, snel klaar en je hebt al een snel een pan vol waar je de hele straat mee kan voeden. Daarom is het ook het ideale “we zijn op vakantie” eten. Ik maak hem deze keer zonder pakjes en zakjes. In plaats van alle losse specerijen kan je ook een zakje nasi kruiden mix gebruiken. Dat is makkelijker en sneller. Maar als je de kruiden voor de nasi in huis hebt (gehaald), is het eenvoudig om deze mix zelf te maken.
Nasi goreng
Zelf nasi maken is dus echt heel eenvoudig en snel om te maken. Wil je het echt afmaken? Serveer er dan kroepoek, saté, een gebakken ei en zoetzure komkommer bij en je hebt een heerlijke maaltijd. En wil je dan echt all-the-way gaan? Bekijk dan hier hoe je supersnel kunt genieten van zelfgemaakte satésaus.
Vegetarische nasi
In Nasi gaat Trassi, dat rijmt. Trassi is gemaakt van vis, maar wil je een vegetarische nasi maken? Laat de trassi dan achterwege.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 300 gr gekookte rijst
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 grote prei
- 125 gr taugé
- 200 gr sperziebonen
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl laos
- 1 tl kurkuma
- 0,5 tl komijn
- 1 tl trassi (laat weg voor een vega variant)
- 2 tl sambal
- 2 el ketjap
- Zout
- Wokolie
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olie. Voeg alle droge specerijen en de trassi toe en verhit deze kort. Door verhitting komen de smaken vrij. Wil je een vegetarische nasi? laat de trassi dan achterwege.
Was de prei en snijd deze in ringen. Was de sperziebonen, verwijder de puntjes en snijd ze in stukjes. Snijd de paprika in blokjes. Voeg dit samen met de taugé bij de kruiden en bak rondom aan.
Voeg de gekookte rijst toe. Breng de nasi op smaak met sambal, ketjap en zout. Roer even om. Serveer met een gebakken ei, kroepoek en zoetzure komkommer.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan