Zweedse gehaktballetjes met roomsaus
Zweedse gehaktballetjes, wie kent ze niet. Je hebt ze vast wel eens gegeten bij de IKEA. Maar we kunnen je verklappen dat zelfgemaakte Zweedse balletjes nog lekkerder zijn. En ook helemaal niet ingewikkeld om te maken.
Zweedse balletjes met roomsaus
Bij de Zweedse gehaktballetjes hoort natuurlijk een lekkere roomsaus. Erbij serveer je veenbessenjam en aardappelpuree. De veenbessenjam (lingonberry) kun je bij de IKEA kopen. Dit smaakt lekker fris bij de gehaktballetjes. Het is een lekker simpel recept, perfect voor in het weekend.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 20 st.
- 500 gr rundergehakt
- 1 ei
- 1 ui
- 40 gr paneermeel
- 2 el bloem
- 100 ml kookroom
- 250 ml runderbouillon
- 15 gr verse peterselie
- 0,5 tl gemalen kruidnagel
- 0,5 tl nootmuskaat
- 0,5 tl kaneel
- Peper en zout
- Klontje boter
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de peterselie fijn. Meng het gehakt met de ui, paneermeel, peterselie en alle specerijen. Breek een ei boven het gehakt en meng het geheel door elkaar.
Vorm kleine balletjes van het gehakt. Smelt de boter in de koekenpan en bak de gehaktballetjes gaar en goudbruin.
Haal de balletjes uit de pan. Voeg 2 el bloem toe en laat dit garen. Voeg vervolgens de runderbouillon en room toe. Laat de saus reduceren. Breng de saus naar wens op smaak met peper en zout.
Doe de balletjes terug in de pan. Serveer de Zweedse gehaktballetjes met de roomsaus. Garneer met wat peterselie. Erbij serveer je veenbessenjam en aardappelpuree.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in