Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes met roomsaus

Zweedse gehaktballetjes, wie kent ze niet. Je hebt ze vast wel eens gegeten bij de IKEA. Maar we kunnen je verklappen dat zelfgemaakte Zweedse balletjes nog lekkerder zijn. En ook helemaal niet ingewikkeld om te maken.

Zweedse balletjes met roomsaus

Bij de Zweedse gehaktballetjes hoort natuurlijk een lekkere roomsaus. Erbij serveer je veenbessenjam en aardappelpuree. De veenbessenjam (lingonberry) kun je bij de IKEA kopen. Dit smaakt lekker fris bij de gehaktballetjes. Het is een lekker simpel recept, perfect voor in het weekend.

Zweedse gehaktballetjes
Zweedse gehaktballetjes

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 20 st.

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 40 gr paneermeel
  • 2 el bloem
  • 100 ml kookroom
  • 250 ml runderbouillon
  • 15 gr verse peterselie
  • 0,5 tl gemalen kruidnagel
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 0,5 tl kaneel
  • Peper en zout
  • Klontje boter
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de peterselie fijn. Meng het gehakt met de ui, paneermeel, peterselie en alle specerijen. Breek een ei boven het gehakt en meng het geheel door elkaar.

  2. Vorm kleine balletjes van het gehakt. Smelt de boter in de koekenpan en bak de gehaktballetjes gaar en goudbruin.

  3. Haal de balletjes uit de pan. Voeg 2 el bloem toe en laat dit garen. Voeg vervolgens de runderbouillon en room toe. Laat de saus reduceren. Breng de saus naar wens op smaak met peper en zout.

  4. Doe de balletjes terug in de pan. Serveer de Zweedse gehaktballetjes met de roomsaus. Garneer met wat peterselie. Erbij serveer je veenbessenjam en aardappelpuree.

Zweedse balletjes
zweedse balletjes ikea

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in