Gevulde Portobello met geitenkaas
Ik hou van paddestoelen en dan het liefst in allerlei soorten. Portobello’s zijn hele grote paddestoelen, die je kunt vullen met allerlei lekkers. Je kan er spinazie in doen, allerlei soorten kaas of vul ze eens met risotto. Voor deze gevulde portobello heb ik geitenkaas en zongedroogde tomaat gebruikt. Echt een super lekkere combinatie. Wij aten deze als voorgerecht samen met wat salade. Maar je kan de portobello ook als hoofdgerecht eten met pasta of risotto erbij. Lekker en heel gezond.
Ingrediënten voor 4 personen
4 grote portobello’s
80 gr zachte geitenkaas
12 zongedroogde tomaatjes + de olie
Handjevol amandelschaafsel
Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder het steeltje uit de portobello.
Strooi wat peper en zout in de binnenkant van de paddestoel.
Bestrijk de portobello in zijn geheel met olie. Ik heb de olie van de zongedroogde tomaatjes gebruikt, deze is namelijk lekker kruidig en op smaak gebracht met knoflook.
Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en verdeel deze over de paddestoelen.
Verdeel de geitenkaas over de paddestoelen en bak de portobello’s in ongeveer 15 minuten gaar.
Rooster wat amandelschaafsel in een droge pan. Garneer de gevulde portobello met het amandelschaafsel en serveer het met rucola sla.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in