Gevulde Portobello met geitenkaas

Gevulde Portobello met geitenkaas

Ik hou van paddestoelen en dan het liefst in allerlei soorten. Portobello’s zijn hele grote paddestoelen, die je kunt vullen met allerlei lekkers. Je kan er spinazie in doen, allerlei soorten kaas of vul ze eens met risotto. Voor deze gevulde portobello heb ik geitenkaas en zongedroogde tomaat gebruikt. Echt een super lekkere combinatie. Wij aten deze als voorgerecht samen met wat salade. Maar je kan de portobello ook als hoofdgerecht eten met pasta of risotto erbij. Lekker en heel gezond.

Ingrediënten voor 4 personen
4 grote portobello’s
80 gr zachte geitenkaas
12 zongedroogde tomaatjes + de olie
Handjevol amandelschaafsel
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwijder het steeltje uit de portobello.

Strooi wat peper en zout in de binnenkant van de paddestoel.

Bestrijk de portobello in zijn geheel met olie. Ik heb de olie van de zongedroogde tomaatjes gebruikt, deze is namelijk lekker kruidig en op smaak gebracht met knoflook.

Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en verdeel deze over de paddestoelen.

Verdeel de geitenkaas over de paddestoelen en bak de portobello’s in ongeveer 15 minuten gaar.

Rooster wat amandelschaafsel in een droge pan. Garneer de gevulde portobello met het amandelschaafsel en serveer het met rucola sla.

Gevulde portobello

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Geitenkaas Paddenstoelen Gezonde recepten Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (45 stemmen)

9 april 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in