
Mini Saucijzenbroodjes
Mini saucijzenbroodjes zijn zo leuk om te maken. Ook met de kinders. Ze zijn makkelijk om te maken en leuk om uit te delen. Bijvoorbeeld op het kerstdiner op school, of als hapje op een verjaardagfeest. Je kan ze afbakken in de oven, maar in de Airfryer kan ook. Dan zijn ze nog sneller klaar. Liever vegetarische saucijzenbroodjes? Probeer dan dit recept eens.


We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 16 st.
- 1 rol vers bladerdeeg
- 400 gr rundergehakt
- 1,5 el ketjap
- 1 teentje knoflook
- 1 + 1 ei
- Handje paneermeel
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
Doe het gehakt in een kom. Pers de teen knoflook uit boven de kom en voeg de ketjap en flink wat peper en zout toe. Voeg een ei toe en een handje paneermeel en meng het door elkaar. Het mengsel moet licht plakkerig zijn. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.
Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol het met bakpapier uit op een bakplaat. Snijd het in de lengte doormidden met een pizzames. Verdeel het gehaktmengsel over beide helften van het bladerdeeg. Doe dit een beetje in het midden. Kluts het andere eitje los in een kommetje en bestrijk de randen hiermee. Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randen aan.
Snij de lange repen in kleine stukken van ongeveer 3 cm breed. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Garneer eventueel met wat sesamzaad.
Bak de mini saucijzenbroodjes in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan