mini saucijzenbroodjes maken

Mini Saucijzenbroodjes

Mini saucijzenbroodjes zijn zo leuk om te maken. Ook met de kinders. Ze zijn makkelijk om te maken en leuk om uit te delen. Bijvoorbeeld op het kerstdiner op school, of als hapje op een verjaardagfeest. Je kan ze afbakken in de oven, maar in de Airfryer kan ook. Dan zijn ze nog sneller klaar. Liever vegetarische saucijzenbroodjes? Probeer dan dit recept eens.

mini saucijzenbroodjes

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 16 st.

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 400 gr rundergehakt
  • 1,5 el ketjap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 + 1 ei
  • Handje paneermeel
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

  2. Doe het gehakt in een kom. Pers de teen knoflook uit boven de kom en voeg de ketjap en flink wat peper en zout toe. Voeg een ei toe en een handje paneermeel en meng het door elkaar. Het mengsel moet licht plakkerig zijn. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.

  3. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol het met bakpapier uit op een bakplaat. Snijd het in de lengte doormidden met een pizzames. Verdeel het gehaktmengsel over beide helften van het bladerdeeg. Doe dit een beetje in het midden. Kluts het andere eitje los in een kommetje en bestrijk de randen hiermee. Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randen aan.

  4. Snij de lange repen in kleine stukken van ongeveer 3 cm breed. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Garneer eventueel met wat sesamzaad.

     

  5. Bak de mini saucijzenbroodjes in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

mini saucijzenbroodjes maken
mini saucijzenbroodjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in