Menu

Gnocchi met tonijn uit de oven

Als ik iets gemist heb, tijdens mijn zwangerschap dan is het wel tonijn. Dus deze gnocchi met tonijn uit de oven, wil ik nu heel snel eten (Maurits lees je mee?). Tijdens de zwangerschap van Merlijn stond tonijn nog niet op het verboden lijstje en ik weet nog als de dag van gisteren dat ik op de dag van de bevalling een tuna melt sandwich had gegeten. En ook een flinke tompouce maar dat terzijde. Tonijn in combinatie met kaas vind ik echt fantastisch. Op een broodje, op een pizza, in de pasta maar nu dus met gnocchi. Leuk nieuws, het is helemaal niet ingewikkeld om te maken.

Als ik iets gemist heb, tijdens mijn zwangerschap dan is het wel tonijn. Dus deze gnocchi met tonijn uit de oven, wil ik nu heel snel eten (Maurits lees je mee?).

Bakken of koken

Gnocchi is een soort pasta maar dan gemaakt van aardappel. In Italië koken ze het vaak en krijg je het geserveerd met een simpele (maar wel hele lekkere) tomatensaus. Maar je kunt gnocchi ook bakken, dan krijgt het een lekker krokant laagje. Vind ik persoonlijk nog lekkerder. Merlijn vind het ook lekker. Maar dan gewoon zo, zonder saus en zonder poespas. Dit recept voor gnocchi met tonijn uit de oven is mijn nieuwe favoriet. Het is gewoon een kwestie van lekkere dingen bij elkaar doen en dan nog even kort afbakken in de oven, zodat je een lekker krokant kaaslaagje krijgt. Is het voor jou ook een favoriet? Sla het recept dan op in je persoonlijke account. Aanmelden is gratis en kan hier.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr gnocchi
  • 400 gr spinazie
  • 200 gr cherrytomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blikjes tonijn
  • 3 el rode pesto
  • 50 gr geraspte kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Neem een ovenbestendige koekenpan en bak de gnocchi in wat olijfolie goudbruin. Haal uit de pan en leg apart.

  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en bak dit mee totdat alle spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het overtollige vocht.

  4. Doe de gebakken gnocchi terug in de pan. Voeg de uitgelekte tonijn, de gehalveerde cherry tomaten en  de rode pesto toe. Meng het even om. Garneer de gnocchi met de geraspte kaas en zet deze 10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.

  5. Je kan de gnocchi met tonijn eventueel ook direct eten, zonder het nog in de oven te plaatsen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.