Gnocchi met tonijn uit de oven
Als ik iets gemist heb, tijdens mijn zwangerschap dan is het wel tonijn. Dus deze gnocchi met tonijn uit de oven, wil ik nu heel snel eten (Maurits lees je mee?). Tijdens de zwangerschap van Merlijn stond tonijn nog niet op het verboden lijstje en ik weet nog als de dag van gisteren dat ik op de dag van de bevalling een tuna melt sandwich had gegeten. En ook een flinke tompouce maar dat terzijde. Tonijn in combinatie met kaas vind ik echt fantastisch. Op een broodje, op een pizza, in de pasta maar nu dus met gnocchi. Leuk nieuws, het is helemaal niet ingewikkeld om te maken.
Als ik iets gemist heb, tijdens mijn zwangerschap dan is het wel tonijn. Dus deze gnocchi met tonijn uit de oven, wil ik nu heel snel eten (Maurits lees je mee?).
Bakken of koken
Gnocchi is een soort pasta maar dan gemaakt van aardappel. In Italië koken ze het vaak en krijg je het geserveerd met een simpele (maar wel hele lekkere) tomatensaus. Maar je kunt gnocchi ook bakken, dan krijgt het een lekker krokant laagje. Vind ik persoonlijk nog lekkerder. Merlijn vind het ook lekker. Maar dan gewoon zo, zonder saus en zonder poespas. Dit recept voor gnocchi met tonijn uit de oven is mijn nieuwe favoriet. Het is gewoon een kwestie van lekkere dingen bij elkaar doen en dan nog even kort afbakken in de oven, zodat je een lekker krokant kaaslaagje krijgt.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr gnocchi
- 400 gr spinazie
- 200 gr cherrytomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 blikjes tonijn
- 3 el rode pesto
- 50 gr geraspte kaas
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden (hetelucht).
Neem een ovenbestendige koekenpan en bak de gnocchi in wat olijfolie goudbruin. Haal uit de pan en leg apart.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en bak dit mee totdat alle spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het overtollige vocht.
Doe de gebakken gnocchi terug in de pan. Voeg de uitgelekte tonijn, de gehalveerde cherry tomaten en de rode pesto toe. Meng het even om. Garneer de gnocchi met de geraspte kaas en zet deze 10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
Je kan de gnocchi met tonijn eventueel ook direct eten, zonder het nog in de oven te plaatsen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in