Broccoli stamppot met geitenkaas
Broccoli stamppot met kaas
Wij zijn enorme kaasliefhebbers en zoeken altijd een goede reden om kaas toe te voegen aan een gerecht. Nou was dat bij deze broccoli stamppot helemaal niet moeilijk. Het blijkt namelijk dat geitenkaas het erg goed doet in deze stamp. Het geeft de aardappelpuree een heerlijke romige en pittige smaak. We gebruiken natuurlijk de geitenkaas van Bettine, deze stelt nooit teleur. Lekker fris van smaak en makkelijk toe te passen door de handige voorgesneden plakjes. Hou je wat geitenkaas over? Maak er dan de volgende dag een lekkere plaattaart of frittata mee. Deze broccoli stamppot is alles behalve standaard, maar daardoor extra lekker! Wist je dat het gehele assortiment van Bettine geitenkaas nu verkrijgbaar is bij de PLUS? Neem zeker even een kijkje en een goed moment om alle heerlijke varianten van Bettine geitenkaas uit te proberen.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 worstjes
- 750 gr kruimige aardappels
- 500 gr broccoli
- 5 bosuien
- 2 sjalotjes
- 14 gr bieslook
- 60 + 125 gr Bettine geitenkaas naturel
- 200 ml mascarpone
- 3 el kappertjes
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook ze, in gezouten water tot ze net onderstaan, in 20 minuten gaar. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes en kook ze in een aparte pan, in ruim water met wat zout, in 6-8 minuten beetgaar.
Hak ondertussen de bosuien in grove stukken en de sjalotjes in parten. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de bosuien en sjalotjes mooi goudbruin. Neem uit de pan en bak de worstjes in ongeveer 6 minuten rondom bruin. Voeg eventueel de bosuien en sjalotjes weer toe om kort op te warmen. Houd de worstjes, bosuien en sjalotjes warm onder een deksel of op een bord met aluminiumfolie.
Giet de aardappels af en stamp ze met de mascarpone en geitenkaas glad en romig. Breng op smaak met peper en zout. Schep de broccoliroosjes, sjalot en bosui er door en geef de worstjes erbij. Hak de bieslook fijn en strooi over de stamp, garneer met kappertjes en nog wat extra geitenkaas.
Dit recept is in samenwerking met Bettine. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in