Frittata met geitenkaas
Deze frittata uit de oven met geitenkaas is superlekker en makkelijk om te maken. Win win! Frittata is echt een allemansvriend. En ook de perfecte restjesverwerker. Heb je nog wat spinazie over of wat tomaatjes? Lekker voor in de frittata. Of wat dacht je van champignons of broccoli? Eigenlijk kun je bijna alle groenten wel verwerken in een frittata. In dit frittata recept gebruiken we verschillende soorten tomaat. De basis van een frittata bestaat natuurlijk uit ei. En wat echt niet mag ontbreken is kaas. Wij gebruiken Bettine geitenkaas Garlic & Herbs. Je maakt de frittata klaar in de oven. En in nog geen 20 minuten zet jij deze heerlijke frittata met geitenkaas op tafel. Superlekker als lunch, maar ook als hoofdgerecht met wat brood erbij. Of wat dacht je van deze geitenkaas frittata voor bij de paasbrunch?
De geitenkaas Garlic & Herbs is lekker romig en smaakvol. Perfect voor dit frittata recept.
Lekker met geitenkaas
We maken de frittata met tomaten, ei en geitenkaas. We zijn al jaren fan van de heerlijke geitenkaas van Bettine. En sinds kort is daar een nieuw product bij gekomen, namelijk de Bettine Garlic & Herbs. Een romige geitenkaas waar knoflook en kruiden aan toegevoegd zijn. Superlekker! Wij hebben er al een paar lekkere recepten mee gemaakt en zijn fan! Deze geitenkaas doet het goed in allerlei recepten, maar is ook gewoon lekker op een broodje of bij de borrel. En wist je dat deze geitenkaas volledig vegetarisch is? Hij wordt namelijk gemaakt met vegetarisch stremsel. Bettine Garlic & Herbs is verkrijgbaar bij de Albert Heijn.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr gemengde tomaten
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 6 eieren
- 100 gr kwark
- 100 gr Bettine Garlic & Herbs geitenkaas
- 5 gr verse bladpeterselie
- 5 gr dille
- 5 gr bieslook
- Peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
- Ovenbestendige pan
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Hak de knoflook fijn. Snijd de rode ui in parten en halveer de tomaten. Grote tomaten kan je eventueel in plakken snijden of in kwarten. Hak de groene kruiden fijn.
Kluts de eieren los met de kwark. Voeg de knoflook toe. Breng dit op smaak met peper, zout en de groene kruiden (houd iets achter ter garnering).
Verhit een scheutje olijfolie in een ovenbestendige pan. Giet de eieren in de pan. Verdeel de tomaten (houd iets achter ter garnering) en de partjes rode ui over de eieren. Verdeel de plakjes geitenkaas over de frittata. Gaar de onderkant in ongeveer 6 – 8 minuten op een laag vuur.
Plaats de frittata in de oven en gaar hem nog 5 minuten totdat ook de bovenkant gestold is. Garneer de frittata met wat verse tomaten en groene kruiden.
Dit bericht is in samenwerking met Bettine. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in