Broccoli stamppot met geitenkaas

Broccoli stamppot met geitenkaas

Lekker pittige stamp van aardappels met romige mascarpone, geitenkaas en broccoli. Een gouden match! Deze broccoli stamppot staat in 25 minuten op tafel en is niet alleen lekker snel maar ook heel gemakkelijk om te maken. Wij gebruiken van die lekkere kleine sappige worstjes voor dit gerecht, maar je kunt ook 4 grotere braadworsten in stukjes erbij geven. En als je het vegetarisch wilt houden, laat je de worstjes achterwege of kies je voor vega worstjes. Maak de stamp af met fijngehakte bieslook en kappertjes. Lekker!

Broccoli stamppot met kaas

Wij zijn enorme kaasliefhebbers en zoeken altijd een goede reden om kaas toe te voegen aan een gerecht. Nou was dat bij deze broccoli stamppot helemaal niet moeilijk. Het blijkt namelijk dat geitenkaas het erg goed doet in deze stamp. Het geeft de aardappelpuree een heerlijke romige en pittige smaak. We gebruiken natuurlijk de geitenkaas van Bettine, deze stelt nooit teleur. Lekker fris van smaak en makkelijk toe te passen door de handige voorgesneden plakjes. Hou je wat geitenkaas over? Maak er dan de volgende dag een lekkere plaattaart of frittata mee. Deze broccoli stamppot is alles behalve standaard, maar daardoor extra lekker! Wist je dat het gehele assortiment van Bettine geitenkaas nu verkrijgbaar is bij de PLUS? Neem zeker even een kijkje en een goed moment om alle heerlijke varianten van Bettine geitenkaas uit te proberen.

Broccoli stamppot met geitenkaas
Broccoli stamppot met geitenkaas

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 personen

Zo maak je het

  1. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook ze, in gezouten water tot ze net onderstaan, in 20 minuten gaar. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes en kook ze in een aparte pan, in ruim water met wat zout, in 6-8 minuten beetgaar.

  2. Hak ondertussen de bosuien in grove stukken en de sjalotjes in parten. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de bosuien en sjalotjes mooi goudbruin. Neem uit de pan en bak de worstjes in ongeveer 6 minuten rondom bruin. Voeg eventueel de bosuien en sjalotjes weer toe om kort op te warmen. Houd de worstjes, bosuien en sjalotjes warm onder een deksel of op een bord met aluminiumfolie.

  3. Giet de aardappels af en stamp ze met de mascarpone en geitenkaas glad en romig. Breng op smaak met peper en zout. Schep de broccoliroosjes, sjalot en bosui er door en geef de worstjes erbij. Hak de bieslook fijn en strooi over de stamp, garneer met kappertjes en nog wat extra geitenkaas.

Broccoli stamppot met geitenkaas
Broccoli stamppot met geitenkaas

Dit recept is in samenwerking met Bettine. Lees hier onze disclaimer. 

Tags

Stamppot recepten Aardappel Broccoli Geitenkaas Hollandse recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (23 stemmen)

17 oktober 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in