
Broccoli stamppot met geitenkaas
Broccoli stamppot met kaas
Wij zijn enorme kaasliefhebbers en zoeken altijd een goede reden om kaas toe te voegen aan een gerecht. Nou was dat bij deze broccoli stamppot helemaal niet moeilijk. Het blijkt namelijk dat geitenkaas het erg goed doet in deze stamp. Het geeft de aardappelpuree een heerlijke romige en pittige smaak. We gebruiken natuurlijk de geitenkaas van Bettine, deze stelt nooit teleur. Lekker fris van smaak en makkelijk toe te passen door de handige voorgesneden plakjes. Hou je wat geitenkaas over? Maak er dan de volgende dag een lekkere plaattaart of frittata mee. Deze broccoli stamppot is alles behalve standaard, maar daardoor extra lekker! Wist je dat het gehele assortiment van Bettine geitenkaas nu verkrijgbaar is bij de PLUS? Neem zeker even een kijkje en een goed moment om alle heerlijke varianten van Bettine geitenkaas uit te proberen.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 8 worstjes
- 750 gr kruimige aardappels
- 500 gr broccoli
- 5 bosuien
- 2 sjalotjes
- 14 gr bieslook
- 60 + 125 gr Bettine geitenkaas naturel
- 200 ml mascarpone
- 3 el kappertjes
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook ze, in gezouten water tot ze net onderstaan, in 20 minuten gaar. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes en kook ze in een aparte pan, in ruim water met wat zout, in 6-8 minuten beetgaar.
Hak ondertussen de bosuien in grove stukken en de sjalotjes in parten. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de bosuien en sjalotjes mooi goudbruin. Neem uit de pan en bak de worstjes in ongeveer 6 minuten rondom bruin. Voeg eventueel de bosuien en sjalotjes weer toe om kort op te warmen. Houd de worstjes, bosuien en sjalotjes warm onder een deksel of op een bord met aluminiumfolie.
Giet de aardappels af en stamp ze met de mascarpone en geitenkaas glad en romig. Breng op smaak met peper en zout. Schep de broccoliroosjes, sjalot en bosui er door en geef de worstjes erbij. Hak de bieslook fijn en strooi over de stamp, garneer met kappertjes en nog wat extra geitenkaas.


Dit recept is in samenwerking met Bettine. Lees hier onze disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan