
Slowcooker pasta
Yay, na vele verzoeken hebben we nog een heerlijk slowcooker recept voor je. Een slowcooker pasta! Eentje met venkelworst, courgette en nog veel meer lekkere smaakmakers. Wij gebruiken een multicooker waarin je kunt schroeien, koken en slowcooken. Daardoor kunnen wij alle stappen in hetzelfde apparaat maken. De worst schroeien we eerst even kort aan in de multicooker. Daarna voegen we de overige ingrediënten toe en dan zetten we de slowcook-functie aan. Nu doet het apparaat zijn werk en kun je zelf rustig iets anders doen. Je hoeft er niet bij te blijven: ideaal! Door het langzame garen wordt het vlees lekker mals en trekken de smaken goed in de saus. Superlekker. De pasta kook je van tevoren apart (kan ook lekker handig in deze multicooker!) en voeg je op het laatste toe. Mocht je nu een slowcooker hebben die geen extra functies heeft; kook de pasta dan apart en doe de tweede stap van het recept in een koekenpan of braadpan op het vuur.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr penne
- 3 st. verse venkelworst
- 800 gr pomodorini (uit blik)
- 2 el tomatenpuree
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el gedroogde oregano
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 40 gr rucola
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat in de multicooker. Giet af en zet apart. Bewaar een kopje kookvocht.
Zet de slowcooker nu op standje schroeien. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een beetje olijfolie in de cooker.
Voeg het worstvlees toe (dit kan je gemakkelijk uit het ‘velletje’ knijpen) en bak ook de worst rondom aan. Voeg 2 el tomatenpuree toe en bak dit mee.
Snijd de courgette in blokjes en bak ook deze rondom aan. Voeg de pomodorini tomaatjes toe en roer even om.
Breng de saus op smaak met oregano, peper en zout. Zet de multicooker nu op standje slowcooker en laat de saus 1 tot 2 uur slowcooken.
Meng de pasta en het kookvocht door de saus. Garneer deze slowcooker pasta met wat Parmezaanse kaas en een handje rucola.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan