Cheesecake bars met salted pecan caramel

Cheesecake bars met salted pecan caramel

Cheesecake bars zijn al een feestje op zich, maar met deze zelfgemaakte salted pecan caramel worden ze helemáál onweerstaanbaar. Dit soort zoete verleidingen, we kunnen ze maar moeilijk weerstaan. Helemaal als het homemade is, want dat is toch het allerlekkerste. Liggen deze cheesecake bars eenmaal in de koelkast, dan leggen we er gerust een vorkje naast om iedere keer bij het openen van de deur weer een hapje mee te nemen. Guilty! Als je dan zoiets lekkers maakt, dan moet je er ook echt van genieten, vinden wij. Dat gaat met dit recept zeker lukken. Je gasten zullen je dankbaar zijn…

Tip: deze bars kun je het beste in kleine vierkanten of rechthoeken snijden, zodat ze perfect zijn om uit te delen als zoete snack.

Vind je de pecan caramel van dit cheesecake bars recept een tikje eng om te maken? In dit artikel leggen we stap-voor-stap uit hoe je caramel maakt. Kan niet misgaan.

Cheesecake bars met salted pecan caramel

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 16 cheesecake bars

  • 250 gr pecan-koekjes
  • 90 gr gesmolten boter
  • 600 gr roomkaas
  • 175 gr suiker
  • 3 eieren
  • 125 gr zure room
  • 2 tl maïzena

Ingrediënten voor de pecan caramel

  • 125 gr pecannoten
  • 100 gr suiker
  • 3 el water
  • 100 ml slagroom (kamertemperatuur)
  • 50 gr roomboter
  • Fleur de sel

Materiaal

  • Brownievorm 20 x 20 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden (hetelucht).

    Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray.

  2. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit goed aan. Dit kan met de bolle kant van een lepel, maar gaat nog gemakkelijker met een glas. Zet de bodem in de koelkast zodat deze kan opstijven.

  3. Meng de roomkaas met de suiker en de zure room in je keukenmachine door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe. Meng niet te lang, eenmaal glad is het klaar. Giet de vulling op de koekbodem.

  4. Bak de cheesecake in ongeveer 35-40 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is. Laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven staan, met de ovendeur op een kier. Laat hem daarna tenminste 6 uur (liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast.

  5. Voor de pecan caramel
: verhit de suiker met het water in een steelpannetje op een laag vuur. Zodra het mengsel bruin kleurt, roer je het door met een garde. Niet eerder. Voeg de slagroom toe en klop dit met een garde tot een egale saus. Voeg de koude roomboter toe, meng kort en zet het vuur uit. Meng de pecannoten door de caramelsaus.

  6. Garneer de cheesecake met de pecan caramel en snijd hem in 16 stukken. Bestrooi tot slot met een klein beetje fleur de sel.

Cheesecake bars met salted pecan caramel
Cheesecake bars met salted pecan caramel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in