Pannenkoeken traybake
Pannenkoeken! Daar kan je ons voor wakker maken. Nou ja liever niet natuurlijk, maar je begrijpt hieruit wel onze liefde voor onze Hollandse trots. Deze pannenkoeken traybake is een variatie op de American Pancakes. Lekkere en luchtige pannenkoekjes, maar dan heel makkelijk en snel gemaakt. Je hoeft namelijk niet eindeloos achter je fornuis te staan om een stapel pannenkoeken te bakken. Nee, deze keer giet je het beslag in een ovenschaal en schuift het zo, hup de oven in. 20 minuten later kan je met je hele gezin genieten van lekkere pannenkoeken!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr bloem
- 2 eieren
- 350 ml melk
- 2 tl bakpoeder
- Snuf zout
Lekker met
- Rood fruit
- Poedersuiker
Materiaal
- Bakplaat 35 x 25 met opstaande rand
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Meng de bloem en het bakpoeder met een snuf zout. Voeg de eieren één voor één toe en klop er een stevig beslag van. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren totdat er een gelijkmatig beslag ontstaat zonder klontjes.
Vet de bakplaat in met een bakspray. Giet het beslag op de bakplaat. Bak de pannenkoek in 20 – 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Haal de pannenkoeken traybake uit de oven. Garneer met rood fruit en poedersuiker.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in