
Pannenkoeken traybake
Pannenkoeken! Daar kan je ons voor wakker maken. Nou ja liever niet natuurlijk, maar je begrijpt hieruit wel onze liefde voor onze Hollandse trots. Deze pannenkoeken traybake is een variatie op de American Pancakes. Lekkere en luchtige pannenkoekjes, maar dan heel makkelijk en snel gemaakt. Je hoeft namelijk niet eindeloos achter je fornuis te staan om een stapel pannenkoeken te bakken. Nee, deze keer giet je het beslag in een ovenschaal en schuift het zo, hup de oven in. 20 minuten later kan je met je hele gezin genieten van lekkere pannenkoeken!



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 200 gr bloem
- 2 eieren
- 350 ml melk
- 2 tl bakpoeder
- Snuf zout
Lekker met
- Rood fruit
- Poedersuiker
Materiaal
- Bakplaat 35 x 25 met opstaande rand
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Meng de bloem en het bakpoeder met een snuf zout. Voeg de eieren één voor één toe en klop er een stevig beslag van. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren totdat er een gelijkmatig beslag ontstaat zonder klontjes.
Vet de bakplaat in met een bakspray. Giet het beslag op de bakplaat. Bak de pannenkoek in 20 – 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Haal de pannenkoeken traybake uit de oven. Garneer met rood fruit en poedersuiker.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan