Kip korma

Kip korma met pompoen

Lekker kip korma recept met pompoen, wortel en kikkererwten. Supereasy om te maken, wij namen wat shortcuts en gebruikten de kruidenpasta van Fairtrade Original en stukjes gesneden pompoen. Dat scheeltje weer wat snijwerk. De truc is om de kip lekker te laten marineren in de kruidenpasta, zodat ie extra veel smaak krijgt. Dit kan in 15 minuten, maar hoe langer je dit doet hoe lekkerder je gerecht wordt. Doe het bijvoorbeeld eens de avond van te voren. Nog een blijmaker: voor dit recept heb je maar 1 pan nodig! Scheelt weer wat opruimwerk. Geef er naanbrood, een frisse salade of rijst bij!

Lekker makkelijk!

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met een Indiase kruidenpasta en deze ‘from scratch’ maken. Leuk om te doen, maar je hebt hier niet altijd tijd voor. Doordeweeks is het al druk genoeg en willen wij het liefst binnen 30-40 minuten een maaltijd op tafel hebben staan. Op dit soort dagen bieden de kruidenpasta’s van Fairtrade Original echt een uitkomst. Want wanneer we pakjes gebruiken, kiezen we wel voor de beste. In de Indiase korma kruidenpasta van Fairtrade Original zit koriander, komijn, kardamon, paprika, chilipepers, kaneel en nog meer smaakmakers. Er komen geen gekke, kunstmatige ingrediënten aan te pas. Deze heerlijke kip korma kruidenpasta wordt gemaakt in Sri Lanka en India. De kruidenboerin oogst precies op het juiste moment de lekkerste kruiden waarna er in een kleine fabriek kruidige pasta’s van gemaakt worden. En ze worden daar ook meteen verpakt. Zo blijft het zo vers mogelijk.

Kip korma
Kip korma
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

Lekker met

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Dep de kippendijen droog met een stukje keukenpapier en snijd ze in stukken van ongeveer 2 centimeter. Meng in een mengkom de kruidenpasta met de Griekse yoghurt en schep de stukjes kip er door. Schep alles over in een ziploczakje of een afsluitbaar doosje en laat tenminste 15 minuten marineren (laat je het langer marineren, zet of leg de kip dan in de koelkast).
  2. Haal de schil van de ui en knoflook en hak fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Maak de bospeentjes schoon en snijd ze in plakjes. Schep ze samen met de pompoenstukjes door de ui en bak 1-2 minuten mee.

  3. Voeg de stukjes kip en marinade toe aan de groenten en bak 4 minuten mee. Schenk de kokosmelk in de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten en stukjes kip gaar zijn.

  4. Giet en spoel de kikkererwten af onder koud stromend water, laat ze goed uitlekken en schep ze door de kip korma, warm ze 1-2 minuten door. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Verdeel de kip korma over de borden. Hak de bosui in dunne ringetjes en de korianderblaadjes fijn en strooi over de kip korma. Bestrooi met het paprikapoeder. Serveer eventueel met basmatirijst en naanbrood.

Kip korma
Kip korma

Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original. Lees hier onze disclaimer. 

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in