
Kip korma met pompoen
Lekker kip korma recept met pompoen, wortel en kikkererwten. Supereasy om te maken, wij namen wat shortcuts en gebruikten de kruidenpasta van Fairtrade Original en stukjes gesneden pompoen. Dat scheeltje weer wat snijwerk. De truc is om de kip lekker te laten marineren in de kruidenpasta, zodat ie extra veel smaak krijgt. Dit kan in 15 minuten, maar hoe langer je dit doet hoe lekkerder je gerecht wordt. Doe het bijvoorbeeld eens de avond van te voren. Nog een blijmaker: voor dit recept heb je maar 1 pan nodig! Scheelt weer wat opruimwerk. Geef er naanbrood, een frisse salade of rijst bij!
Lekker makkelijk!
Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met een Indiase kruidenpasta en deze ‘from scratch’ maken. Leuk om te doen, maar je hebt hier niet altijd tijd voor. Doordeweeks is het al druk genoeg en willen wij het liefst binnen 30-40 minuten een maaltijd op tafel hebben staan. Op dit soort dagen bieden de kruidenpasta’s van Fairtrade Original echt een uitkomst. Want wanneer we pakjes gebruiken, kiezen we wel voor de beste. In de Indiase korma kruidenpasta van Fairtrade Original zit koriander, komijn, kardamon, paprika, chilipepers, kaneel en nog meer smaakmakers. Er komen geen gekke, kunstmatige ingrediënten aan te pas. Deze heerlijke kip korma kruidenpasta wordt gemaakt in Sri Lanka en India. De kruidenboerin oogst precies op het juiste moment de lekkerste kruiden waarna er in een kleine fabriek kruidige pasta’s van gemaakt worden. En ze worden daar ook meteen verpakt. Zo blijft het zo vers mogelijk.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 300 gr kippendijen
- 400 gr pompoenstukjes
- 2 uien
- 250 gr bospeentjes
- 4 teentjes knoflook
- 4 bosuitjes
- 4 takjes koriander
- 225 gr kikkererwten
- 4 el Griekse yoghurt
- 200 ml kokosmelk
- 1 pakje Fairtrade Original kip korma kruidenpasta (van 75 gram)
- 1 el paprikapoeder
- (zonnebloem)olie
- peper en zout
Lekker met
- naan
- basmatirijst
Zo maak je het
- Dep de kippendijen droog met een stukje keukenpapier en snijd ze in stukken van ongeveer 2 centimeter. Meng in een mengkom de kruidenpasta met de Griekse yoghurt en schep de stukjes kip er door. Schep alles over in een ziploczakje of een afsluitbaar doosje en laat tenminste 15 minuten marineren (laat je het langer marineren, zet of leg de kip dan in de koelkast).
Haal de schil van de ui en knoflook en hak fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Maak de bospeentjes schoon en snijd ze in plakjes. Schep ze samen met de pompoenstukjes door de ui en bak 1-2 minuten mee.
Voeg de stukjes kip en marinade toe aan de groenten en bak 4 minuten mee. Schenk de kokosmelk in de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten en stukjes kip gaar zijn.
Giet en spoel de kikkererwten af onder koud stromend water, laat ze goed uitlekken en schep ze door de kip korma, warm ze 1-2 minuten door. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Verdeel de kip korma over de borden. Hak de bosui in dunne ringetjes en de korianderblaadjes fijn en strooi over de kip korma. Bestrooi met het paprikapoeder. Serveer eventueel met basmatirijst en naanbrood.


Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original. Lees hier onze disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan