Flammkuchen met bietjes

Flammkuchen met bietjes

Ook zo dol op alles met deeg? Wij wel. Van bladerdeeg, gevulde deeghapjes, tot pizza, tot flammkuchen. We love it! Je bakt de flammkuchen in 15 minuten in een flink hete oven, hierdoor wordt hij lekker knapperig. Lekker, makkelijk en snel klaar! Voor dit recept van flammkuchen met bietjes gebruik je een kant-en-klaar flammkuchendeeg, maar als je zin hebt om het een keer zelf te maken, bekijk dan hier het recept voor zelfgemaakt flammkuchendeeg. Besmeer het deeg met gorgonzola en crème fraîche en beleg met dun gesneden rode uiringen, blokjes biet en plakjes pancetta. Uit de oven zigzag je er zelfgemaakte balsamicostroop over en top je de flammkuchen af met rozijnen en rucola. Niets meer aan doen!

Flammkuchen met bietjes
Flammkuchen met bietjes
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 400 gr bietenblokjes
  • 2 rode uien
  • 20 gr rucola
  • 80 gr plakjes pancetta
  • 200 ml crème fraîche
  • 150 gr gorgonzola
  • 4 el keukenstroop
  • 2 el balsamicoazijn
  • 50 gr blanke rozijnen
  • 2 - 3 takjes basilicum
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Prak de gorgonzola door de crème fraîche en breng verder op smaak met peper een zout. Haal de schil van de rode uien en snijd in dunne ringen.

  3. Haal het flammkuchendeeg uit de verpakking en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de gorgonzolaspread over het flammkuchendeeg en smeer uit. Laat de bietenblokjes uitlekken en verdeel ze over de gorgonzolaspread. Leg de rode uienringen en plakjes pancetta er op. Zet de flammkuchen 15 minuten in de oven tot de bodem en pancetta mooi knapperig is.

  4. Roer de balsamicoazijn en stroop in een kommetje door elkaar en zigzag met een lepel de saus over de flammkuchen. Bestrooi met rozijnen, blaadjes basilicum en rucola.

Flammkuchen met bietjes
Flammkuchen met bietjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in