
Flammkuchen met bietjes
Ook zo dol op alles met deeg? Wij wel. Van bladerdeeg, gevulde deeghapjes, tot pizza, tot flammkuchen. We love it! Je bakt de flammkuchen in 15 minuten in een flink hete oven, hierdoor wordt hij lekker knapperig. Lekker, makkelijk en snel klaar! Voor dit recept van flammkuchen met bietjes gebruik je een kant-en-klaar flammkuchendeeg, maar als je zin hebt om het een keer zelf te maken, bekijk dan hier het recept voor zelfgemaakt flammkuchendeeg. Besmeer het deeg met gorgonzola en crème fraîche en beleg met dun gesneden rode uiringen, blokjes biet en plakjes pancetta. Uit de oven zigzag je er zelfgemaakte balsamicostroop over en top je de flammkuchen af met rozijnen en rucola. Niets meer aan doen!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rol flammkuchendeeg
- 400 gr bietenblokjes
- 2 rode uien
- 20 gr rucola
- 80 gr plakjes pancetta
- 200 ml crème fraîche
- 150 gr gorgonzola
- 4 el keukenstroop
- 2 el balsamicoazijn
- 50 gr blanke rozijnen
- 2 - 3 takjes basilicum
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Prak de gorgonzola door de crème fraîche en breng verder op smaak met peper een zout. Haal de schil van de rode uien en snijd in dunne ringen.
Haal het flammkuchendeeg uit de verpakking en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de gorgonzolaspread over het flammkuchendeeg en smeer uit. Laat de bietenblokjes uitlekken en verdeel ze over de gorgonzolaspread. Leg de rode uienringen en plakjes pancetta er op. Zet de flammkuchen 15 minuten in de oven tot de bodem en pancetta mooi knapperig is.
Roer de balsamicoazijn en stroop in een kommetje door elkaar en zigzag met een lepel de saus over de flammkuchen. Bestrooi met rozijnen, blaadjes basilicum en rucola.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan