Flammkuchen met bietjes

Flammkuchen met bietjes

Ook zo dol op alles met deeg? Wij wel. Van bladerdeeg, gevulde deeghapjes, tot pizza, tot flammkuchen. We love it! Je bakt de flammkuchen in 15 minuten in een flink hete oven, hierdoor wordt hij lekker knapperig. Lekker, makkelijk en snel klaar! Voor dit recept van flammkuchen met bietjes gebruik je een kant-en-klaar flammkuchendeeg, maar als je zin hebt om het een keer zelf te maken, bekijk dan hier het recept voor zelfgemaakt flammkuchendeeg. Besmeer het deeg met gorgonzola en crème fraîche en beleg met dun gesneden rode uiringen, blokjes biet en plakjes pancetta. Uit de oven zigzag je er zelfgemaakte balsamicostroop over en top je de flammkuchen af met rozijnen en rucola. Niets meer aan doen!

Flammkuchen met bietjes
Flammkuchen met bietjes

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 400 gr bietenblokjes
  • 2 rode uien
  • 20 gr rucola
  • 80 gr plakjes pancetta
  • 200 ml crème fraîche
  • 150 gr gorgonzola
  • 4 el keukenstroop
  • 2 el balsamicoazijn
  • 50 gr blanke rozijnen
  • 2 - 3 takjes basilicum
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Prak de gorgonzola door de crème fraîche en breng verder op smaak met peper een zout. Haal de schil van de rode uien en snijd in dunne ringen.

  3. Haal het flammkuchendeeg uit de verpakking en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de gorgonzolaspread over het flammkuchendeeg en smeer uit. Laat de bietenblokjes uitlekken en verdeel ze over de gorgonzolaspread. Leg de rode uienringen en plakjes pancetta er op. Zet de flammkuchen 15 minuten in de oven tot de bodem en pancetta mooi knapperig is.

  4. Roer de balsamicoazijn en stroop in een kommetje door elkaar en zigzag met een lepel de saus over de flammkuchen. Bestrooi met rozijnen, blaadjes basilicum en rucola.

Flammkuchen met bietjes
Flammkuchen met bietjes

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Pizza recepten Bieten Brood en deeg Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Wat vind jij van dit recept?

3.0 (8 stemmen)

28 september 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in