Churros

Churros met chocoladesaus

Heb je wel een churros gegeten? Churros zijn luchtige langwerpige deeghapjes die super knapperig zijn door het frituren. Ze komen oorspronkelijk uit Spanje, maar tegenwoordig zijn ze ook steeds vaker in Nederland (op foodfestivals) te vinden. We vinden het qua smaak een beetje lijken op oliebollen. Je wentelt ze na het bakken direct door de suiker zoals we ook gedaan hebben bij deze wentelteefjes. Mierzoet maar wel heel lekker!

Chrurros maken

Zelf churros maken is heel leuk om te doen. Het ziet er intimiderend uit met dat leuke kartelrandje, maar verrassend genoeg is het heel makkelijk om te maken. Het lijkt een beetje op het maken van soezen. Als je toch bezig bent, maak dan ook die lekkere zoutige chocoladesaus om ze in te dippen! Churros zijn het lekkerste als je ze net gemaakt hebt, na een paar uur verliezen ze helaas al hun knapperigheid. Maar wij denken dat ze dan allang op zijn!

Churros
Churros maken

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8-10 st.

  • 2 eieren
  • 50 gr roomboter
  • 125 gr slagroom
  • 125 gr bloem
  • 25 + 50 gr suiker
  • 150 ml water
  • 100 gr pure chocolade
  • 3 el nougatine
  • 1 tl kaneelsuiker
  • 750 ml (zonnebloem)olie (om te frituren )
  • zout

Ingrediënten

  • spuitzak, spuitmondje met kartel van 1 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de roomboter samen met 25 gram suiker en 150 milliliter water in een steelpan tot de boter gesmolten is. Voeg in een keer alle bloem, kaneelpoeder en een mespuntje zout toe, roer met een pollepel door het mengsel tot er een bal ontstaat.

  2. Haal de pan van het vuur en laat kort afkoelen, tot de meeste stoom is verdwenen. Meng vervolgens 1 voor 1 de eieren door het beslag. Laat het beslag in ongeveer 10 minuten volledig afkoelen.

  3. Maak ondertussen de chocoladesaus. Breek de chocolade in stukjes. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de stukjes chocolade er door. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Voeg 0,5 theelepel zout toe en roer opnieuw door.

  4. Schenk in een diepe koekenpan de (zonnebloem)olie tot er 1,5cm olie in de pan staat. Verhit de olie, test of deze heet genoeg is door er een broodkruimel in te gooien. Wanneer de kruimel door de olie danst is het heet genoeg.

  5. Zet een bord met 50 gram suiker klaar. Schep het beslag in de spuitzak en spuit het deeg in de hete olie. Zorg dat de spuitzak en -mond de hete olie niet raken. Knip met een schaar om de 10 cm steeds een stuk deeg af. Bak 3-4 churros per keer, en bak ze in 4-5 minuten rondom goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en wentel ze direct door de suiker. Maak zo alle churros, tot het beslag op is. Dip ze in de chocoladesaus en bestrooi ze met nougatine.

     

Churros recept
Churro's

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in