Soesjes
Slagroomsoesjes! We zijn er dol op. Zelf soesjes maken is ook hartstikke leuk om te doen. En als je eenmaal weet hoe het moet, kan het niet meer misgaan. De truc, de oven niet te snel open doen. Je moet de soesjes echt doorbakken. Want als ze niet gaar zijn, zakken ze in. Vul ze met slagroom, banketbakkersroom of een hartige vulling. Je kan de ongevulde soesjes heel goed bewaren. Bewaar ze luchtdicht in een plastic bak of zak. Invriezen kan ook.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 12 st.
- 2 eieren
- 50 gr boter
- 50 gr melk
- 50 gr water
- 50 gr bloem
- Snuf zout
Vulling
- 300 ml slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
- 1,5 el suiker
Materiaal
- Spuitzak
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Verwarm de boter, de melk en het water in een steelpan. Breng het geheel langzaam aan de kook en zorg dat de boter helemaal gesmolten is. Voeg de bloem en een snuf zout tot en roer het geheel door elkaar totdat de bloem gaar is. Het deeg is klaar als het zich tot een bal vormt. Dit duurt een minuut of 3.
Haal de pan van het vuur. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer dit door het mengsel met een spatel. De eieren moeten goed opgenomen worden. Meng net zolang tot je een glad beslag hebt. Doe het beslag in een spuitzak met grote spuitmond.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit hoopjes van ca. 3 cm op de bakplaat. Het puntje kan je een beetje aandrukken met een natte vinger. Zorg dat je voldoende ruimte houdt tussen de hoopjes want de soezen gaan flink rijzen. Bak de soesjes in ongeveer 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Grotere soezen hebben 5 minuten langer nodig. Laat de soesjes helemaal afkoelen.
Klop de slagroom met de slagroomversteviger en de suiker stijf met een mixer. Doe dit in een spuitzak met klein spuitmondje. Maak een klein sneetje in de onderkant van de soesjes en vul ze met de slagroom. Bewaar de soesjes in de koelkast. Garneer voor het serveren met een beetje poedersuiker.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.