
Churros met chocoladesaus
Heb je wel een churros gegeten? Churros zijn luchtige langwerpige deeghapjes die super knapperig zijn door het frituren. Ze komen oorspronkelijk uit Spanje, maar tegenwoordig zijn ze ook steeds vaker in Nederland (op foodfestivals) te vinden. We vinden het qua smaak een beetje lijken op oliebollen. Je wentelt ze na het bakken direct door de suiker zoals we ook gedaan hebben bij deze wentelteefjes. Mierzoet maar wel heel lekker!
Chrurros maken
Zelf churros maken is heel leuk om te doen. Het ziet er intimiderend uit met dat leuke kartelrandje, maar verrassend genoeg is het heel makkelijk om te maken. Het lijkt een beetje op het maken van soezen. Als je toch bezig bent, maak dan ook die lekkere zoutige chocoladesaus om ze in te dippen! Churros zijn het lekkerste als je ze net gemaakt hebt, na een paar uur verliezen ze helaas al hun knapperigheid. Maar wij denken dat ze dan allang op zijn!



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 8-10 st.
- 2 eieren
- 50 gr roomboter
- 125 gr slagroom
- 125 gr bloem
- 25 + 50 gr suiker
- 150 ml water
- 100 gr pure chocolade
- 3 el nougatine
- 1 tl kaneelsuiker
- 750 ml (zonnebloem)olie (om te frituren )
- zout
Ingrediënten
- spuitzak, spuitmondje met kartel van 1 cm
Zo maak je het
Verwarm de roomboter samen met 25 gram suiker en 150 milliliter water in een steelpan tot de boter gesmolten is. Voeg in een keer alle bloem, kaneelpoeder en een mespuntje zout toe, roer met een pollepel door het mengsel tot er een bal ontstaat.
Haal de pan van het vuur en laat kort afkoelen, tot de meeste stoom is verdwenen. Meng vervolgens 1 voor 1 de eieren door het beslag. Laat het beslag in ongeveer 10 minuten volledig afkoelen.
Maak ondertussen de chocoladesaus. Breek de chocolade in stukjes. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de stukjes chocolade er door. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Voeg 0,5 theelepel zout toe en roer opnieuw door.
Schenk in een diepe koekenpan de (zonnebloem)olie tot er 1,5cm olie in de pan staat. Verhit de olie, test of deze heet genoeg is door er een broodkruimel in te gooien. Wanneer de kruimel door de olie danst is het heet genoeg.
Zet een bord met 50 gram suiker klaar. Schep het beslag in de spuitzak en spuit het deeg in de hete olie. Zorg dat de spuitzak en -mond de hete olie niet raken. Knip met een schaar om de 10 cm steeds een stuk deeg af. Bak 3-4 churros per keer, en bak ze in 4-5 minuten rondom goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en wentel ze direct door de suiker. Maak zo alle churros, tot het beslag op is. Dip ze in de chocoladesaus en bestrooi ze met nougatine.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan