Courgette rolletjes in tomatensaus

Courgette rolletjes in tomatensaus

Wordt dit jouw nieuwe vega favoriet? Deze courgette rolletjes in tomatensaus zijn gevuld met spinazie, rozijnen en feta. Superlekker en heel makkelijk om te maken! De tomatensaus maak je in een handomdraai van pomodorini tomaatjes, dit zijn van die kleine tomaatjes in blik. Ze geven sneller een dikkere saus dan tomatenblokjes waardoor je in een handomdraai een hele lekkere tomatensaus maakt. De spinazie roerbak je kort met een fijngehakt uitje en de courgetteplakjes grill je goudbruin. Dan is het een kwestie van vullen met het spinaziemengsel, stukje feta erbij en oprollen. Leg ze tot slot even in de tomatensaus zodat de spinazie weer opwarmt. Serveer met knapperig brood, rijst of orzo. Of houd het gerecht koolhydraatarm.
Courgette rolletjes in tomatensaus
Courgette rolletjes in tomatensaus

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 courgettes
  • 300 gr spinazie
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 800 gr pomodorini tomaatjes of tomatenblokjes (uit blik)
  • 200 gr feta
  • 50 gr pijnboompitjes
  • 25 gr blanke rozijnen
  • 8 takjes rozemarijn
  • 2 el gedroogde oregano
  • peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • Orzo, rijst of knapperig brood

Materiaal

  • Grillpan of contactgrill
  • Houten prikker of keukentouw
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de courgette in de lengte in plakken van ca 0,5 centimeter dik. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline. Grill of bak ze in een grill- of koekenpan rondom bruin of tot er streepjes op de plakken courgette komen. Leg ze op een bord.

  2. Toast de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze bruine plekjes krijgen. Leg apart.

  3. Haal de schil van de uien en knoflook en hak beiden fijn. Fruit de helft, 1-2 minuten, in een scheutje olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Meng de rozijnen en pijnboompitjes er door en breng op smaak met peper en zout.

  4. Snijd de feta in dunne repen van ongeveer 0,5 centimeter x 0,5 centimeter x 5 centimeter. Leg de courgette plakken op een plank, met de korte kant naar je toe. Verdeel het spinaziemengsel over courgette en leg in het middel een reep feta en een takje rozemarijn. Rol de courgette op en zet vast met een prikker of een stukje keukentouw.

  5. Maak de tomatensaus. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de rest van de ui en knoflook in de pan, voeg de pomodorini tomaatjes toe en roer de oregano er door. Kook op hoog vuur in 10-12 minuten tot een dikkere saus. Breng verder op smaak met peper en zout.

  6. Leg de courgette rolletjes in de saus en warm ze in 5-7 minuten op. Serveer eventueel met orzo, rijst of knapperig brood.

Courgette rolletjes in tomatensaus
Courgette rolletjes in tomatensaus

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in