
Mini oliebollen met kaneelsuiker
Voor oliebollen mag je ons ’s nachts wakker maken. Echt! Op oudjaarsdag eten we ze rustig als ontbijt en dat gaat dan de hele dag door. Van deze mini oliebollen met kaneelsuiker blijf je eten. Zo lekker zijn ze. Zelf oliebollen maken is heel leuk om te doen en ook helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is bloem, melk en gist en een portie geduld. Want het deeg moet wel rijzen, want alleen dan krijg je luchtige oliebollen. Je kan ze warm en koud eten. Zijn ze helemaal afgekoeld, warm ze dan even kort op in de oven of Airfryer en dan heb je weer heerlijke warme bolletjes.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 40 st.
- 500 gr bloem
- 500 ml lauwe melk
- 10 gr gedroogde gist (of 30 gr verse)
- 1 ei
- 100 + 10 gr suiker
- 1 el kaneel
- Snuf zout
- Zonnebloemolie om in te bakken
Zo maak je het
Verwarm de melk kort in de magnetron of in een steelpannetje, zodat deze lauwwarm wordt. Meng de lauwe melk met 1o gr suiker en de gist. Laat het 10 minuten staan. Als het mengsel begint te borrelen is de gist actief en kan je deze gebruiken.
Doe de bloem met een snuf zout in de kom van je keukenmachine. Voeg het ei en het melkmengsel toe en klop er een egaal beslag van. Klop niet te lang.
Dek de kom af met een natte theedoek en laat deze op een warme plek een uurtje rijzen. Het beslag is klaar als het in volume verdubbeld is. Roer het beslag een keer of 15 door met een spatel zodat de ergste lucht eruit gaat. Doe dit wel met beleid want overall gezien moet je mengsel natuurlijk luchtig blijven.
Verhit de zonnebloemolie in de (frituur)pan tot 180 graden. Schep met een natte ijsboltang kleine bollen van het beslag en laat ze voorzichtig in de olie glijden. Bij iedere bol maak je de tang opnieuw nat. Zo glijdt het beslag makkelijk van de tang en krijg je mooie ronde bollen. Keer ze na een paar minuten om. Na een minuut of 4 – 5 zijn je oliebollen klaar.
Meng de suiker met de kaneel. Haal de mini oliebollen door de kaneelsuiker en leg ze daarna in een andere kom.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan