Moink balls met bbq-saus
Heb je wel eens van moink balls gehoord? Het zijn gehaktballetjes van de bbq omwikkeld met spek. Wist je trouwens dat ze moink balls worden genoemd omdat ze worden gemaakt van rundvlees – ‘moo’ en varkensvlees ‘oink’. Kun je dat er leuk bij vertellen. We maken ze van rundergehakt, KIKKOMAN sojasaus, mosterd en gerookt paprikapoeder (voor dat lekkere rokerige smaakje). Daarna omwikkel je ze met gerookt spek. Je kunt de balletjes in de oven voorgaren, zo weet je zeker dat ze gaar van de bbq afkomen. Grill ze vervolgens op de bbq en bestrijk ze met een lekker laagje van je favoriete bbq-saus en je hebt een ongelooflijk lekker hapje.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 12 st.
- 600 gr rundergehakt
- 12 plakjes gerookt spek (ca 250 gr )
- 3 el kikkoman sojasaus
- 2 el paneermeel
- 1 el mosterd
- 2 el honing
- 4 el bbq-saus (recept)
- 2 tl gedroogde oregano
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- peper en zout
Materiaal
- Cocktailprikkers
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Week de cocktailprikkers in koud water, dan verbranden ze niet op de bbq.
Meng het gehakt met het paneermeel, sojasaus, mosterd, gedroogde oregano en paprikapoeder. Breng royaal op smaak met peper en 1,5 theelepel zout.
Rol 12 balletjes ter grootte van een golfbal. Leg de balletjes op een met boter of olie ingevette bakplaat. En bak ze in 15 minuten bijna gaar (niet helemaal gaar, dat gebeurd op de bbq, op deze manier houd je smeuïge balletjes). Omwikkel ze met de plakjes spek en prik er een cocktailprikker in.
Meng in een kommetje de bbq-saus met de honing.
Grill de balletjes ongeveer 8-10 minuten op de bbq tot ze rondom bruin zijn en het spek knapperig is. Bestrijk de moink balls met de bbq-honingsaus. Leg ze nog eens 2-3 minuten op de bbq. Serveer met extra bbq-saus.
Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.