
Moink balls met bbq-saus
Heb je wel eens van moink balls gehoord? Het zijn gehaktballetjes van de bbq omwikkeld met spek. Wist je trouwens dat ze moink balls worden genoemd omdat ze worden gemaakt van rundvlees – ‘moo’ en varkensvlees ‘oink’. Kun je dat er leuk bij vertellen. We maken ze van rundergehakt, KIKKOMAN sojasaus, mosterd en gerookt paprikapoeder (voor dat lekkere rokerige smaakje). Daarna omwikkel je ze met gerookt spek. Je kunt de balletjes in de oven voorgaren, zo weet je zeker dat ze gaar van de bbq afkomen. Grill ze vervolgens op de bbq en bestrijk ze met een lekker laagje van je favoriete bbq-saus en je hebt een ongelooflijk lekker hapje.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 12 st.
- 600 gr rundergehakt
- 12 plakjes gerookt spek (ca 250 gr )
- 3 el kikkoman sojasaus
- 2 el paneermeel
- 1 el mosterd
- 2 el honing
- 4 el bbq-saus (recept)
- 2 tl gedroogde oregano
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- peper en zout
Materiaal
- Cocktailprikkers
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Week de cocktailprikkers in koud water, dan verbranden ze niet op de bbq.
Meng het gehakt met het paneermeel, sojasaus, mosterd, gedroogde oregano en paprikapoeder. Breng royaal op smaak met peper en 1,5 theelepel zout.
Rol 12 balletjes ter grootte van een golfbal. Leg de balletjes op een met boter of olie ingevette bakplaat. En bak ze in 15 minuten bijna gaar (niet helemaal gaar, dat gebeurd op de bbq, op deze manier houd je smeuïge balletjes). Omwikkel ze met de plakjes spek en prik er een cocktailprikker in.
Meng in een kommetje de bbq-saus met de honing.
Grill de balletjes ongeveer 8-10 minuten op de bbq tot ze rondom bruin zijn en het spek knapperig is. Bestrijk de moink balls met de bbq-honingsaus. Leg ze nog eens 2-3 minuten op de bbq. Serveer met extra bbq-saus.


Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan