
Moink balls met bbq-saus + WIN EEN BBQ
Win een BBQ
Heb jij zelf ook een lekker barbecue recept met KIKKOMAN sojasaus? Klim dan in de digitale pen en laat je recept idee hier achter. Het mag van alles zijn, een marinade voor vlees, vis, garnalen, tempeh, groente of een lekkere barbecuesaus of misschien wel dessert. Haal alles uit de (koel)kast en laat je creativiteit lekker gaan want er zijn hele leuke prijzen te winnen.
WIN een buitenkeuken ter waarde van €900
Samen met KIKKOMAN kies ik de 3 lekkerste inzendingen uit en die gaan we exposen op social media. Naast eeuwige roem, maak je ook kans op een Napoleon Grillmachine (hierop kan je grillen, koken en roosteren!) ter waarde van 900 euro. De Freestyle 425 gasbarbecue heeft 4 RVS-branders, een infrarood zijbrander sizzle zone en een ingebouwde thermometer. Daarnaast maken 100 deelnemers kans op een Kikkoman kookboek en een bomvolle goody bag, voorzien van allerlei essentials voor een perfecte zomer barbecue.
Enthousiast geworden? Laat hier je recept idee achter! Vergroot je winkans door ook een foto mee te sturen.
Meedoen kan t/m 28 aug. en de winnaars krijgen persoonlijk bericht.



Bestel nu!
Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.
Bekijk hierIngrediënten voor 12 st.
- 600 gr rundergehakt
- 12 plakjes gerookt spek (ca 250 gr )
- 3 el kikkoman sojasaus
- 2 el paneermeel
- 1 el mosterd
- 2 el honing
- 4 el bbq-saus (recept)
- 2 tl gedroogde oregano
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- peper en zout
Materiaal
- Cocktailprikkers
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Week de cocktailprikkers in koud water, dan verbranden ze niet op de bbq.
Meng het gehakt met het paneermeel, sojasaus, mosterd, gedroogde oregano en paprikapoeder. Breng royaal op smaak met peper en 1,5 theelepel zout.
Rol 12 balletjes ter grootte van een golfbal. Leg de balletjes op een met boter of olie ingevette bakplaat. En bak ze in 15 minuten bijna gaar (niet helemaal gaar, dat gebeurd op de bbq, op deze manier houd je smeuïge balletjes). Omwikkel ze met de plakjes spek en prik er een cocktailprikker in.
Meng in een kommetje de bbq-saus met de honing.
Grill de balletjes ongeveer 8-10 minuten op de bbq tot ze rondom bruin zijn en het spek knapperig is. Bestrijk de moink balls met de bbq-honingsaus. Leg ze nog eens 2-3 minuten op de bbq. Serveer met extra bbq-saus.


Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.
9 juli 2022
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan