Moink balls

Moink balls met bbq-saus

Heb je wel eens van moink balls gehoord? Het zijn gehaktballetjes van de bbq omwikkeld met spek. Wist je trouwens dat ze moink balls worden genoemd omdat ze worden gemaakt van rundvlees – ‘moo’ en varkensvlees ‘oink’. Kun je dat er leuk bij vertellen. We maken ze van rundergehakt, KIKKOMAN sojasaus, mosterd en gerookt paprikapoeder (voor dat lekkere rokerige smaakje). Daarna omwikkel je ze met gerookt spek. Je kunt de balletjes in de oven voorgaren, zo weet je zeker dat ze gaar van de bbq afkomen. Grill ze vervolgens op de bbq en bestrijk ze met een lekker laagje van je favoriete bbq-saus en je hebt een ongelooflijk lekker hapje.

Moink balls
Moink balls

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 12 st.

  • 600 gr rundergehakt
  • 12 plakjes gerookt spek (ca 250 gr )
  • 3 el kikkoman sojasaus
  • 2 el paneermeel
  • 1 el mosterd
  • 2 el honing
  • 4 el bbq-saus (recept)
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • peper en zout

Materiaal

  • Cocktailprikkers
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Week de cocktailprikkers in koud water, dan verbranden ze niet op de bbq.

  2. Meng het gehakt met het paneermeel, sojasaus, mosterd, gedroogde oregano en paprikapoeder. Breng royaal op smaak met peper en 1,5 theelepel zout.

  3. Rol 12 balletjes ter grootte van een golfbal. Leg de balletjes op een met boter of olie ingevette bakplaat. En bak ze in 15 minuten bijna gaar (niet helemaal gaar, dat gebeurd op de bbq, op deze manier houd je smeuïge balletjes). Omwikkel ze met de plakjes spek en prik er een cocktailprikker in.

  4. Meng in een kommetje de bbq-saus met de honing.

  5. Grill de balletjes ongeveer 8-10 minuten op de bbq tot ze rondom bruin zijn en het spek knapperig is. Bestrijk de moink balls met de bbq-honingsaus. Leg ze nog eens 2-3 minuten op de bbq. Serveer met extra bbq-saus.

Moink balls
gehaktballetjes met spek

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in