Kip kerrie

Kip kerrie

Vroeger, toen we nog klein waren, was kip kerrie ons lievelingseten. Ook tegenwoordig is het een gerecht wat we regelmatig doordeweeks op tafel zetten. Zo kunnen we even terugdenken aan die goede oude tijd. Dit recept is makkelijk en snel klaar, en zelf kip kerrie maken is ook zoveel lekkerder dan uit een pakje! We maken de saus op basis van een roux met bouillon. Serveer de kip kerrie met rijst en sperziebonen. Probeer het zelf maar! De smaak te pakken? Maak dan ook eens deze kip kerrie salade.

ingrediënten ananas mango
Kip kerrie

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr kipdijfilets
  • 1 rode paprika
  • 250 gr ananas (vers)
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • handjevol verse koriander
  • halve limoen
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el kookroom
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el bloem
  • 1 tl chilivlokken
  • peper en zout
  • olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pocheer de kip gaar in de bouillon. Dit doe je door de kip op een zacht vuur in de bouillon te laten garen. De bouillon mag niet te hard koken anders wordt de kip droog. Leg de kipdijfilets apart en bewaar de bouillon.

  2. Snijd de rode paprika in blokjes en de ui en knoflook fijn.

  3. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze mee.

  4. Voeg de kerriepoeder en de chilivlokken toe en bak de kruiden mee.

  5. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit mee totdat de bloem zanderig aanvoelt.

  6. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer net zo lang tot er een gladde saus ontstaat. Is de saus te dik? Voeg dan nog wat extra bouillon toe.

  7. Snijd de kip en verse ananas in stukken. Voeg dit allebei aan de saus toe.

  8. Maak de saus romig door een scheutje kookroom toe te voegen.

  9. Breng de kip kerrie op smaak met peper en zout en garneer met de verse koriander en partjes limoen.

  10. Serveer de kip kerrie met rijst en sperziebonen.

Kip kerrie

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in