
Kip kerrie
Vroeger, toen we nog klein waren, was kip kerrie ons lievelingseten. Ook tegenwoordig is het een gerecht wat we regelmatig doordeweeks op tafel zetten. Zo kunnen we even terugdenken aan die goede oude tijd. Dit recept is makkelijk en snel klaar, en zelf kip kerrie maken is ook zoveel lekkerder dan uit een pakje! We maken de saus op basis van een roux met bouillon. Serveer de kip kerrie met rijst en sperziebonen. Probeer het zelf maar! De smaak te pakken? Maak dan ook eens deze kip kerrie salade.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 400 gr kipdijfilets
- 1 rode paprika
- 250 gr ananas (vers)
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- handjevol verse koriander
- halve limoen
- 500 ml kippenbouillon
- 1 el kookroom
- 1 el kerriepoeder
- 2 el bloem
- 1 tl chilivlokken
- peper en zout
- olijfolie
Zo maak je het
Pocheer de kip gaar in de bouillon. Dit doe je door de kip op een zacht vuur in de bouillon te laten garen. De bouillon mag niet te hard koken anders wordt de kip droog. Leg de kipdijfilets apart en bewaar de bouillon.
Snijd de rode paprika in blokjes en de ui en knoflook fijn.
Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze mee.
Voeg de kerriepoeder en de chilivlokken toe en bak de kruiden mee.
Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit mee totdat de bloem zanderig aanvoelt.
Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer net zo lang tot er een gladde saus ontstaat. Is de saus te dik? Voeg dan nog wat extra bouillon toe.
Snijd de kip en verse ananas in stukken. Voeg dit allebei aan de saus toe.
Maak de saus romig door een scheutje kookroom toe te voegen.
Breng de kip kerrie op smaak met peper en zout en garneer met de verse koriander en partjes limoen.
Serveer de kip kerrie met rijst en sperziebonen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan