Vlaams stoofvlees met bier
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg runderriblappen
- 2 uien
- 3 stelen bleekselderij
- 300 gr sperzieboontjes
- 750 gr krieltjes
- 3 takjes rozemarijn
- 3 el grove mosterd
- 3 el appelstroop
- 200 ml rundvleesbouillon
- 200 ml bruin bier (1 flesje)
Zo maak je het
Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog. Bestrooi royaal met zout en peper en besmeer met appelstroop en mosterd. Snijd het vlees in grove stukken.
Verhit in een braadpan olijfolie en boter, bak het vlees rondom bruin. Doe dit eventueel in meerdere fasen. Haal het vlees uit de pan, maak de pan niet schoon tussendoor.
Haal de schil van de uien en snijd fijn. Maak de bleekselderij schoon en snijd in ringetjes. Maak de sperziebonen schoon. Verhit eventueel nog wat extra olijfolie in de pan en voeg de ui en bleekselderij toe, bak 2-3 minuten op laag vuur.
Leeg het vlees terug in de pan, schenk het bier en de bouillon erbij. Zorg ervoor dat het vlees net onder staat. Steek de takjes rozemarijn er tussen en breng aan de kook. Zet daarna het vuur zo laag mogelijk, doe de deksel op de pan en sudder het vlees in 2,5 – 3 uur gaar. Doe 10 minuten voor het einde de sperziebonen in de pan.
Om de aardappeltjes krokant te bakken Verwarm je de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht). Boen de krieltjes schoon en snijd ze in stukken. Doe ze in een braadslede en meng er wat olijfolie door. Zet 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Schep ze tussendoor een keer om.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.