
Verse ravioli met doperwtenpesto
Dit is een lekker recept met verse ravioli! Deze gevulde pasta met doperwtenpesto is een lekkere “snel klaar maaltijd” voor een doordeweekse dag. Maar hij is ook zo feestelijk dat je hem ook prima als voorgerecht kan serveren bij het kerstdiner. Eentje van alle markten thuis dus!
De pesto maak je zelf van doperwten, basilicum, pijnboompitten, knoflook en kaas. De doperwtjes geven een klein beetje een zoetige smaak aan de pesto en dat is heel lekker in combinatie met de intense smaak van de kaas. Verder gaat er nog bimi in en nog geen 20 minuten later, staat dit heerlijke maaltje op tafel.


Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr ravioli (spinazie-ricotta)
- 200 gr bimi
- 100 gr doperwten (vriezer)
- 30 gr Grana Padano of Parmezaans kaas
Doperwtenpesto
- 150 gr doperwten (vriezer)
- 30 gr pijnboompitten
- 40 gr Grana Padano of Parmezaans kaas
- 1 teentje knoflook
- Rasp van een halve citroen (liefst bio)
- 15 gr basilicum
- Peper en zout
- 100 ml olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de ravioli en de bimi in 5 – 6 gaar in ruim water met zout. Kook de doperwten in een apart pannetje in 3 minuten gaar in water met zout. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.
Maal 150 gr doperwten (de rest houd je achter ter garnering) met 40 gr kaas, de knoflook, pijnboompitten, basilicum, de citroen zeste en olijfolie tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de pesto met de ravioli, de bimi en de rest van de doperwten. Verdeel dit over de borden. Garneer met extra kaas.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in