Verse ravioli met doperwtenpesto
Dit is een lekker recept met verse ravioli! Deze gevulde pasta met doperwtenpesto is een lekkere “snel klaar maaltijd” voor een doordeweekse dag. Maar hij is ook zo feestelijk dat je hem ook prima als voorgerecht kan serveren bij het kerstdiner. Eentje van alle markten thuis dus! De pesto maak je zelf van doperwten, basilicum, pijnboompitten, knoflook en Grana Padano kaas. De doperwtjes geven een klein beetje een zoetige smaak aan de pesto en dat is heel lekker in combinatie met de intense smaak van de kaas. Verder gaat er nog bimi in en nog geen 20 minuten later, staat dit heerlijke maaltje op tafel.
De kaas wordt minimaal 9 maanden gerijpt (soms tot wel meer dan 20 maanden). Door het lange rijpen, krijgt hij een hele onderscheidende smaak.
Met echte Italiaanse kaas
Grana Padano is een smaakvolle harde Italiaanse kaas. De kaas wordt minimaal 9 maanden gerijpt (soms tot wel meer dan 20 maanden). Door het lange rijpen, krijgt hij een hele onderscheidende smaak. Je kan het heel goed gebruiken in pesto’s, over pasta’s of in ovenschotels. Maar zo een stukje uit het vuistje (bij een glaasje wit) is ook heerlijk. Grana betekent korrelig en dat is de textuur van deze kaas. Hoe langer hij rijpt, des te korreliger hij wordt. Padano is de regio waar de kaas vandaan komt. Deze kaas wordt enkel gemaakt van deels afgeroomde rauwe melk uit de Po Valley (Noord Italië). De kaas wordt uitvoerig getest want alleen als het aan alle eisen voldoet mag het de naam Grana Padano dragen. Je koopt de kaas in de supermarkt.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr ravioli (spinazie-ricotta)
- 200 gr bimi
- 100 gr doperwten (vriezer)
- 30 gr Grana Padano
Doperwtenpesto
- 150 gr doperwten (vriezer)
- 30 gr pijnboompitten
- 40 gr Grana Padano
- 1 teentje knoflook
- Rasp van een halve citroen (liefst bio)
- 15 gr basilicum
- Peper en zout
- 100 ml olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de ravioli en de bimi in 5 – 6 gaar in ruim water met zout. Kook de doperwten in een apart pannetje in 3 minuten gaar in water met zout. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.
Maal 150 gr doperwten (de rest houd je achter ter garnering) met 40 gr Grana Padano, de knoflook, pijnboompitten, basilicum, de citroen zeste en olijfolie tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de pesto met de ravioli, de bimi en de rest van de doperwten. Verdeel dit over de borden. Garneer met extra Grana Padano.
Dit bericht is in samenwerking met Grana Padano, lees onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in