
Pompoen stamppot met paddenstoelen



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gr kruimige aardappelen
- 1 pompoen (ca. 500 gr)
- 350 gr gemengde paddenstoelen
- 250 ml crème fraîche
- 4 (vega) worstjes
- 200 ml (rundvlees) bouillon
- 3 el kappertjes
- 3 takjes rozemarijn
- peper en zout
- Klontje boter
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch), 200 graden (hetelucht).
Schil de pompoen, snijd door midden en haal de pompoenpitten en draden er uit. Hak de pompoenhelften in parten van 2cm dik en leg ze in een enkele laag in een braadslede of bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, leg de rozemarijn er tussen en bestrooi royaal met peper. Zet de braadslede in de voorverwarmde oven en rooster de pompoen in 30 minuten tot hij zacht is.
Schil de aardappelen snijd ze in zo gelijk mogelijke stukken. Was ze af onder koud water en doe ze in een pan. Schenk er net genoeg water bij tot de aardappels onder water staan en voeg zout toe. Breng het water aan de kook en kook de aardappels in 20 minuten gaar.
Giet de aardappels af, doe ze terug in de pan en laat ze 4 minuten met de deksel op de pan droogstomen. Snijd of scheur grote paddestoelen in stukken. Bak ze in 8-10 minuten in een koekenpan met een beetje olie bruin, haal ze uit de pan en zet ze even apart.
Bak in dezelfde pan de worstjes in boter en olijfolie in 10-12 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Schenk de bouillon in de pan en roer de aanbaksels los. Zet het vuur hoog en kook de bouillon in 10 minuten in tot een jus. Breng verder op smaak met zout en peper. Leg eventueel de worstjes in de jus om ze opnieuw te verwarmen.
Haal de pompoen uit de oven en stamp samen met de de crème fraîche en paddenstoelen door de aardappels. Breng op smaak met zout een peper.
Verdeel de stamppot over de borden, geef ieder een worstje en serveer met de jus en bestrooi de pompoen stamppot met wat kappertjes.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan