Zoetzure saus
Zelf zoetzure saus maken is helemaal niet ingewikkeld. Met dit recept voor zoetzure saus laten we je stap-voor-stap zien hoe je een lekkere zoetzure saus maakt. En zelf zoetzure saus maken is echt het allerlekkerst. Heerlijk voor door de kip hawai of kip in zoetzure saus.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 1 pot
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gember
- 2 el tomatenpuree (uit blik)
- 1 el sojasaus
- 2 el witte azijn
- 225 gr ananas op sap (uit blik)
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Hak de knoflook en de gember fijn en pel en snipper de ui. Fruit dit aan in wat olijfolie in een steelpannetje.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee. Door verhitting ontzuurt de puree en krijgt hij een zoetere smaak.
Voeg de sojasaus, de azijn en het ananassap toe. Breng het al roerend aan de kook. Voeg daarna de stukjes ananas toe.
Breng de zoetzure saus op smaak met peper en zout. Is de saus nog te dik, voeg dan een scheutje water toe.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in