Zoetzure saus

Zoetzure saus

Zelf zoetzure saus maken is helemaal niet ingewikkeld. Met dit recept voor zoetzure saus laten we je stap-voor-stap zien hoe je een lekkere zoetzure saus maakt. En zelf zoetzure saus maken is echt het allerlekkerst. Heerlijk voor door de kip hawai of kip in zoetzure saus.

Zoetzure saus
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 pot

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 2 el tomatenpuree (uit blik)
  • 1 el sojasaus
  • 2 el witte azijn
  • 225 gr ananas op sap (uit blik)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Hak de knoflook en de gember fijn en pel en snipper de ui. Fruit dit aan in wat olijfolie in een steelpannetje.

  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee. Door verhitting ontzuurt de puree en krijgt hij een zoetere smaak.

  3. Voeg de sojasaus, de azijn en het ananassap toe. Breng het al roerend aan de kook. Voeg daarna de stukjes ananas toe.

  4. Breng de zoetzure saus op smaak met peper en zout. Is de saus nog te dik, voeg dan een scheutje water toe.

Zoetzure saus
Zoetzure saus

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (54 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Aziatische recepten Vegetarische recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in