Zoetzure saus
Zelf zoetzure saus maken is helemaal niet ingewikkeld. Met dit recept voor zoetzure saus laten we je stap-voor-stap zien hoe je een lekkere zoetzure saus maakt. En zelf zoetzure saus maken is echt het allerlekkerst. Heerlijk voor door de kip hawai of kip in zoetzure saus.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 pot
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gember
- 2 el tomatenpuree (uit blik)
- 1 el sojasaus
- 2 el witte azijn
- 225 gr ananas op sap (uit blik)
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Hak de knoflook en de gember fijn en pel en snipper de ui. Fruit dit aan in wat olijfolie in een steelpannetje.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee. Door verhitting ontzuurt de puree en krijgt hij een zoetere smaak.
Voeg de sojasaus, de azijn en het ananassap toe. Breng het al roerend aan de kook. Voeg daarna de stukjes ananas toe.
Breng de zoetzure saus op smaak met peper en zout. Is de saus nog te dik, voeg dan een scheutje water toe.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.