Asian pulled chicken

Asian pulled chicken

Pulled chicken, we love it! In een salade, op een broodje of in een taco. Maar wist je dat je pulled chicken ook heel gemakkelijk op de BBQ kunt maken? Het is niets meer dan geroosterde kip die je uit elkaar trekt met een vork. En daar kan je hele lekkere dingen mee maken. Dat weet ook Jan – Joris, want hij stuurde dit recept voor Flatbread met Asian pulled chicken in voor de Kikkoman BBQ contest. We vonden het leuk dat je je “go to” kipmarinade gebruikt hebt op een creatieve manier. De frisse yoghurtsaus en pittige radijs maakt het helemaal af. Gefeliciteerd Jan Joris, jij wint hiermee een Big Green Egg!

Kip marinade

Eigenlijk krijgt deze pulled chicken 2 x smaak mee. Eerst al tijdens het marineren. De marinade bestaat uit Kikkoman sojasaus, olie en knoflook. Weinig ingrediënten maar wel met heel veel smaak. Daar houden we van. De sojasaus heeft al zoveel aroma van zichzelf dat je verder niet zoveel nodig hebt. Na het roosteren op de BBQ, gaat de kip in een barbecuesaus, waardoor hij nog een keer smaak krijgt. Je kan de BBQ saus zelf maken of kant en klaar kopen. Extra lekker om hier nog een lepel sojasaus en eventueel wat Sriracha doorheen te roeren voor de Aziatische twist. Lekker op flatbread met frisse yoghurtsaus erbij. Aanrader!

Asian pulled chicken
Asian pulled chicken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 st. flatbread
  • 2 st. baby Romaine
  • 8 st. radijs
  • 2 st. lente ui
  • 6 kippendijen
  • 3 + 1 el Kikkoman sojasaus
  • 150 ml barbecuesaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olie

Lekker met

  • 4 el Griekse yoghurt
  • Sap van een halve citroen
  • 2 takjes verse peterselie
  • 6 stengels bieslook
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Maak een marinade van 3 el sojasaus met, 2 teentjes gehakte knoflook en 2 el olie. Leg de kippendijen hierin en laat ze minimaal een uur (liefst langer marineren).

  2. Maak de barbecuesaus volgens het recept en voeg een el Kikkoman sojasaus toe. Je kan ook een kant en klare bbq saus gebruiken. Zorg dat de saus warm is.

  3. Meng de yoghurt met een kneepje citroensap en gehakte peterselie en bieslook. Breng de yoghurtsaus op smaak met peper en zout.

  4. Rooster de flatbreads kort op de bbq. Rooster de kippendijen aan weerszijden goudbruin en gaar. Trek ze uit elkaar met een vork. Leg de kipstukken in de warme barbecuesaus en roer om.

  5. Beleg een flatbread met een paar blaadjes sla. Leg hierop de pulled chicken. Garneer met wat fijngesneden lente ui en plakjes radijs. Verdeel een lepel van de yoghurtsaus over de kip en serveer meteen.

Asian pulled chicken
Asian pulled chicken

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.

Tags

BBQ Camping Familie recepten Kip Aziatische recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (6 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in