kebab kip

Kebab spiezen

Kebab, het ultieme comfortfood na een avondje stappen. Of gewoon wanneer je er zin in hebt. Kebab is er in heel veel varianten, je kan kebab maken van kip, gehakt, lamsvlees maar ook van groente zoals knolselderij of oesterzwammen. Het hoofd ingrediënt van de kebab kruiden is baharat, wat in het Arabisch kruid of specerij betekent. Dit is een mengsel van verschillende specerijen zoals o.a. paprika, komijn, koriander en kaneel. Ben je ook zo dol op de Midden-Oosterse keuken? Probeer ook eens onze andere recepten.

Het verschil tussen kebab, döner kebab, gyros en shoarma

Döner kebab, gyros en shoarma zijn allemaal verschillende soorten kebab. Kebab is een verzamelnaam voor gegrild vlees (van oorsprong komt het uit Turkije), maar je kan dit ook prima met groentes of vleesvervangers maken. Qua vlees zijn er heel veel variaties mogelijk: kip, lam, gehakt, dit wordt vaak op een spit geregen of samengeperst, ook dit verschilt per soort. Het vlees wordt al draaiend gegrild en dat noemen ze dus döner (döner betekent draaiend). Gyros is de Griekse variant van döner, gyros betekent rondje. En dan als laatste hebben we nog shoarma, de Arabische variant van döner. Shoarma is afgeleid van het Turkse woord çevirme, wat ook weer draaien betekent.  Meestal wordt het gegeten met pide of lavash (soort wrap) en wat sla, tomaat, komkommer en ui. Wij maken er spiesjes van, oftewel Sis kebab.

kebab kip
kebab spiezen

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 pitabroodjes
  • 400 gr kip
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 st. baby romaine
  • 2 avocado's
  • 8 mini komkommers
  • 1 rode ui
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 2 el sushi azijn
  • 1 el baharat kruidenmix
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de rode ui in halve ringen en leg deze in de sushi azijn. Hier krijgen ze een lekkere zoetzure smaak van.

  2. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Snijd de kip in stukken en marineer deze met de knoflook, 2 el olijfolie en de Baharat kruiden. Voor het lekkerste resultaat, laat je dit een uurtje of langer staan. Rijg op een stokje en grill de kip rondom goudbruin op een grillplaat.

  3. Voor de avocadospread hak je een teentje knoflook fijn. Mix dit met het vruchtvlees van een avocado en 1 el Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Was de Romaine sla, snijd de andere avocado in plakken en de mini komkommer in stukjes.

  5. Verwarm de pitabroodjes kort op de grill. Verdeel wat sla, plakjes avocado en komkommer over de broodjes. Leg de kebab spiezen erop. Garneer met een lepel avocadospread en de zoetzure rode ui.

kebab spiezen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in