
Broodje shoarma
Een broodje shoarma zelf maken is zoveel lekkerder. Voor dit broodje shoarma recept gingen we aan de slag met zelfgemaakte shoarma kruiden en maakten we shoarma van kipdijfilets. Met daarbij een lekkere zelfgemaakte tzatziki. Loopt het water al in je mond? Zo is dit broodje shoarma eigenlijk nog best gezond. Als dat geen smullen wordt!
Je kunt natuurlijk ook kant en klare shoarmakruiden gebruiken, maar zelf maken is hartstikke leuk!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipdijfilets
- 4 pitabroodjes
- 50 gr romaine sla
- 50 gr peen julienne
- 1 halve komkommer
- 1 rode ui
- 1 el shoarmakruiden
- Olijfolie
Ingrediënten voor de shoarmakruiden
- 1 tl kaneel
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl karwijzaad
- 2 kruidnagels
- 1,5 tl komijn
- 5 peperkorrels
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl paprikapoeder
- 0,5 tl cayenne
- 2 tl zout
Lekker met
Zo maak je het
Meng alle specerijen voor de shoarmakruiden glad in een vijzel.
Snijd de kipdijfilets in repen en verdeel één eetlepel van de kruiden en een scheut olijfolie over de kip. Meng het even door elkaar.
Bak de kip shoarma op een middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Verwarm in de tussentijd je pitabroodjes in de oven. Of in je tosti-ijzer, dat kan ook.
Snijd het broodje open en beleg deze met wat sla, wat peen julienne, een paar plakjes komkommer en wat rode uien ringen.
Verdeel de kipshoarma over de pitabroodjes.
Serveer het broodje shoarma met een flinke lepel tzatziki.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan