Broodje shoarma
Een broodje shoarma zelf maken is zoveel lekkerder. Voor dit broodje shoarma recept gingen we aan de slag met zelfgemaakte shoarma kruiden en maakten we shoarma van kipdijfilets. Met daarbij een lekkere zelfgemaakte tzatziki. Loopt het water al in je mond? Zo is dit broodje shoarma eigenlijk nog best gezond. Als dat geen smullen wordt!
Je kunt natuurlijk ook kant en klare shoarmakruiden gebruiken, maar zelf maken is hartstikke leuk!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipdijfilets
- 4 pitabroodjes
- 50 gr romaine sla
- 50 gr peen julienne
- 1 halve komkommer
- 1 rode ui
- 1 el shoarmakruiden
- Olijfolie
Ingrediënten voor de shoarmakruiden
- 1 tl kaneel
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl karwijzaad
- 2 kruidnagels
- 1,5 tl komijn
- 5 peperkorrels
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl paprikapoeder
- 0,5 tl cayenne
- 2 tl zout
Lekker met
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng alle specerijen voor de shoarmakruiden glad in een vijzel.
Snijd de kipdijfilets in repen en verdeel één eetlepel van de kruiden en een scheut olijfolie over de kip. Meng het even door elkaar.
Bak de kip shoarma op een middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Verwarm in de tussentijd je pitabroodjes in de oven. Of in je tosti-ijzer, dat kan ook.
Snijd het broodje open en beleg deze met wat sla, wat peen julienne, een paar plakjes komkommer en wat rode uien ringen.
Verdeel de kipshoarma over de pitabroodjes.
Serveer het broodje shoarma met een flinke lepel tzatziki.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.