Kip gyros wrap
Deze kip gyros is echt iets voor in het weekend. Een lekker met je handen eten gerecht. Nou vinden we met onze handen eten stiekem wel eens lekker. Een burgertje of friet. Deze kip gyros wrap is perfect om uit het vuistje te eten. Lekker snel, makkelijk en ultiem comfortfood voor in het weekend. Of doordeweeks natuurlijk, net zo lekker!
Kip gyros maken
Kip gyros maak je met een goede kruidenmix. De gyros kruiden hebben we voor dit recept zelf samengesteld en komen vast niet in de buurt met hoe de officiële gyros kruiden horen te zijn. Het is gewoon een lekkere pittige marinade die je maakt om de kip mee te kruiden. We vinden het altijd wel leuk om zelf zo’n mengsel samen te stellen in plaats van om een zakje te openen. Maar wil je lekker makkelijk doen, gebruik dan gerust een kant en klare versie, ook daar is niks mis mee.
Tzatziki
Voor de tzatziki gebruiken we kleine blokjes komkommer. Je kunt de komkommer ook raspen. De rasp van de komkommer gebruiken ze ook in het originele recept voor tzatziki. De Tzatziki is een lekkere frisse toevoeging aan dit Griekse kip gyros recept.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 wraps
- 500 gr kippendijen
- 150 gr gemengde sla
- 1 bosje radijsje
- 0,5 tl chilivlokken
- 1 tl gerookte paprika poeder
- 0,5 tl kaneel poeder
- 0,5 tl knoflook poeder
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten voor de Tzatziki
- 2 el Griekse yoghurt
- 3 tenen knoflook
- 0,5 komkommer
- 1 citroen
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng de chilivlokken, kaneelpoeder, knoflook poeder, gerookt paprikapoeder met wat zout en peper. Voeg een klein beetje olijfolie toe om er een papje van het maken. Dep de kippendijen droog met wat keukenpapier en bestrijk rondom met de specerijen mix. Laat 15 minuten staan.
Maak ondertussen de tzatziki. Snijd de komkommer in kleine blokjes van o,5cm. Pers de tenen knoflook uit en meng samen met de Griekse yoghurt door de komkommerblokjes. Rasp de citroen, meng door de tzatziki en breng het verder op smaak met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Bak de kippendijen rondom bruin in wat olijfolie. Laat even rusten onder aluminiumfolie.
Warm de wraps op zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de kippendijen in reepjes. Doe in elke wrap een flinke schep tzatziki, blaadjes sla, radijs en de kip gyros. Vouw om tot een pakketje. En besprenkel met wat citroensap.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in