
Kip gyros wrap
Deze kip gyros is echt iets voor in het weekend. Een lekker met je handen eten gerecht. Nou vinden we met onze handen eten stiekem wel eens lekker. Een burgertje of friet. Deze kip gyros wrap is perfect om uit het vuistje te eten. Lekker snel, makkelijk en ultiem comfortfood voor in het weekend. Of doordeweeks natuurlijk, net zo lekker!
Kip gyros maken
Kip gyros maak je met een goede kruidenmix. De gyros kruiden hebben we voor dit recept zelf samengesteld en komen vast niet in de buurt met hoe de officiële gyros kruiden horen te zijn. Het is gewoon een lekkere pittige marinade die je maakt om de kip mee te kruiden. We vinden het altijd wel leuk om zelf zo’n mengsel samen te stellen in plaats van om een zakje te openen. Maar wil je lekker makkelijk doen, gebruik dan gerust een kant en klare versie, ook daar is niks mis mee.
Tzatziki
Voor de tzatziki gebruiken we kleine blokjes komkommer. Je kunt de komkommer ook raspen. De rasp van de komkommer gebruiken ze ook in het originele recept voor tzatziki. De Tzatziki is een lekkere frisse toevoeging aan dit Griekse kip gyros recept.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 8 wraps
- 500 gr kippendijen
- 150 gr gemengde sla
- 1 bosje radijsje
- 0,5 tl chilivlokken
- 1 tl gerookte paprika poeder
- 0,5 tl kaneel poeder
- 0,5 tl knoflook poeder
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten voor de Tzatziki
- 2 el Griekse yoghurt
- 3 tenen knoflook
- 0,5 komkommer
- 1 citroen
- Peper en zout
Zo maak je het
Meng de chilivlokken, kaneelpoeder, knoflook poeder, gerookt paprikapoeder met wat zout en peper. Voeg een klein beetje olijfolie toe om er een papje van het maken. Dep de kippendijen droog met wat keukenpapier en bestrijk rondom met de specerijen mix. Laat 15 minuten staan.
Maak ondertussen de tzatziki. Snijd de komkommer in kleine blokjes van o,5cm. Pers de tenen knoflook uit en meng samen met de Griekse yoghurt door de komkommerblokjes. Rasp de citroen, meng door de tzatziki en breng het verder op smaak met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Bak de kippendijen rondom bruin in wat olijfolie. Laat even rusten onder aluminiumfolie.
Warm de wraps op zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de kippendijen in reepjes. Doe in elke wrap een flinke schep tzatziki, blaadjes sla, radijs en de kip gyros. Vouw om tot een pakketje. En besprenkel met wat citroensap.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan