Pasta met spinazie
Deze pasta met spinazie is een echte gezinsfavoriet. Je maakt hem binnen 20 minuten en weet je wat ook fijn is aan dit recept: je hoeft maar 1 ingrediënt te snijden! Zelfs dat is niet perse nodig, wanneer je een potje met in reepjes gesneden zongedroogde tomaat koopt. Kortom niets wat je weerhoudt om deze vegetarische pasta eens te maken. Wij maakten deze spinazie pasta met spaghetti (omdat we dat altijd in huis hebben), maar je kunt gerust jouw eigen favoriet gebruiken.
Tip voor het koken van pasta en spinazie
Begin met het koken van de spaghetti, dat duurt het langste. Omdat we ook zo min mogelijk pannen vies willen maken kook je de aspergetips de laatste paar minuten met de pasta mee. Die hoef je niet heel lang te koken, ze zijn al in 3 minuten gaar. Roerbak daarna de spinazie met balsamicoazijn en schep de stukjes zongedroogde tomaat er door. De spinazie kun je het beste in fasen roerbakken. Je hebt namelijk behoorlijk wat nodig! Ons advies: kook deze pasta met spinazie direct nadat je de boodschappen hebt gedaan, want twee van die zakken spinazie van 400 gram nemen nogal wat ruimte in de koelkast in! Het lijkt overdreven veel, maar wanneer je een paar keer de spinazie in de pan heen en weer geschept hebt blijft er altijd weinig van over.
Pasta met spinazie recepten
Deze pasta met spinazie maken we met asperges en zongedroogde tomaat, maar we kunnen nog veel meer lekkere varianten bedenken met spinazie en pasta. Dit zijn onze 3 favoriete pasta’s met deze groene groente:
1. Romige pasta met spinazie en pesto
Deze romige pasta met spinazie en pesto zet je in 25 minuten op tafel. Romig door de mascarpone en smaakvol door de toevoeging van pesto en Parmezaanse kaas.
Ook dit recept is supersnel klaar. Nog geen 20 minuten van je tijd kost deze pasta met kip en spinazie. Een all-time favorite, ook bij de kids.
Een klassieker is deze pasta met zalm en spinazie. Klaar in 20 minuten, maar wel dat gevoel van luxe op je bord.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 300 gr spaghetti
- 800 gr spinazie
- 400 gr aspergetips
- 250 gr zongedroogde tomaat
- 125 gr pesto (4-6 eetlepels)
- 120 ml balsamicoazijn
- 95 gr garneer amandelen
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Kook de spaghetti in ruim gezouten water in 11-12 minuten beetgaar. Voeg de laatste 3 minuten de aspergetips toe. Schep 4 eetlepels kookvocht uit de pan, giet daarna de pasta en aspergetips af. Doe terug in de pan en houd warm met een deksel op de pan.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan voor 1-2 minuten tot ze goudbruine plekjes krijgen. Schud ze uit de pan op een bord.
Verhit de olijfolie in de koekenpan. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend in 2-3 minuten slinken. Doe de spaghetti en aspergetips in de pan bij de spinazie, voeg de balsamicoazijn en het achtergehouden kookvocht toe en schep op laag vuur 1-2 minuten door. Breng op smaak met peper en zout. Roer tot slot de stukjes zongedroogde tomaat door de pasta.
Verdeel de spaghetti met spinazie en pasta over de borden. Schep op elk bord een flinke eetlepel pesto en garneer met de geroosterde amandelen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in