Menu
Orzo-met-spinazie-en-zalm-5-5.jpg

Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie is echt zo’n recept dat je vaker op tafel zet. Het is supersnel gemaakt, lekker en gezond. Deze keer gebruik ik geen spaghetti of penne, maar orzo. Orzo is gedroogde pasta gemaakt van harde durum tarwe. Heb jij wel eens orzo gegeten? Het is een pastasoort die de vorm van een rijstkorrel heeft. Het lijkt dus op rijst of risotto, maar het is toch iets heel anders. Het wordt veel gegeten in landen zoals Griekenland, Turkije en Israël. Het wordt gebruikt in de soep, door een salade of als vervanger voor risotto. Superlekker en makkelijk om te maken. En je hebt slechts 1 pan nodig, dus weinig afwas en weinig troep in de keuken.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr orzo (of een andere kleine pastasoort)
  • 300 gr gerookte zalm
  • 400 gr spinazie
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ltr bouillon
  • 40 gr Parmezaan
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  2. Bak de orzo kort mee. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 10 minuten koken.

  3. Voeg in de tussentijd beetje bij beetje de spinazie toe, totdat het geslonken is.

  4. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze toe. Voeg ook de Parmezaan toe. Breng de pasta met spinazie op smaak met peper en zout.

  5. Voeg op het laatst de gerookte zalm toe. Garneer met extra Parmezaan.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan