Menu
Tomatentapenade-pasta-UPK-20-02-BLOGPOST-205.jpg

Pasta met kip en spinazie

Dit is weer eens een anders dan anders pasta recept. We maken deze pasta met kip en spinazie namelijk met tomaten tapenade. Yes, dat wat je ook op een toastje smeert. Eigenlijk is deze pasta met tapenade gewoon een variatie op een pasta pesto. Het verschil is dat er ook nog olijven doorheen gaan. En dat is heel lekker in deze spinazie pasta. Nog een tip voor hele lekkere sappige kip. Bestrooi de kippendijfilets eens 15 minuten voordat je ze gaat bakken met zout en laat het even staan, buiten de koelkast (met een stukje folie er over). Het maakt een groot verschil, in smaak en sappigheid!

4 personen

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 400 gr pasta (bijvoorbeeld volkoren penne)
  • 300 gr kippendijenfilets
  • 300 gr spinazie
  • 130 gr zongedroogde tomaten
  • 50 gr groene olijven
  • 3 el pijnboompitten
  • 10 gr basilicum (+ extra om te garneren)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • Parmezaan

Zo maak je het

  1. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze mooi bruin zijn.

  2. Verhit olijfolie in een koekenpan. Voeg de kippendijen toe en bak ze mooi rondom gaar en bruin (7-8 minuten). Haal ze uit de pan en zet ze even apart. Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Doe de spinazie in de pan en blijf de spinazie omscheppen tot het helemaal geslonken is. haal uit de pan en breng op smaak met wat zout en peper.

  3. Maak ondertussen de tomatentapenade. Doe de zongedroogde tomaatjes, basilicum en olijven in het hakmolentje van de staafmixer. Hak tot er een mooie smeuïge spread ontstaat. Voeg eventueel wat olijfolie toe. Zet even apart.

  4. Snijd de kip in reepjes. Doe even terug in de pan samen met de tomatentapenade en bak even mee. Giet de pasta af en voeg bij de kip in de pan. Schep tot slot de spinazie er weer door heen. Verdeel de pasta met kip over de borden en garneer met wat extra parmezaanse kaas, verse basilicum blaadjes, een royale drizzle olijfolie en maak af met wat pijnboompitjes.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan