Knolselderij salade met appel

Knolselderij salade met appel

Vandaag een lekkere winterse knolselderij salade met appel en geitenkaas. Deze vegetarische salade maak je heel snel en staat in 20 minuten op tafel.  Voor de salade snijd je de knolselderij julienne. In hele dunne reepjes bedoelen we daarmee, dit kun je met een keukenmachine of met een mandoline doen.  Maar stel je hebt dat soort spullen niet in de keukenla liggen, dan is de salade net zo lekker wanneer je de knolselderij met een mes in dunne plakjes of reepjes snijd. Verder hebben we julienne gesneden rauwe bietjes aan deze salade toegevoegd (die kun je in een zakje kopen bij de supermarkt) en lekker wat frisse sla. De appel en druiven bak je in een koekenpan met een eetlepel honing. We maken een dressing van appelazijn, olijfolie en honing die je door de knolselderij heen husselt. Je maakt er een echte gezonde maaltijdsalade van door wat knapperig brood bij de knolselderij salade te serveren. Zoek je nog meer inspiratie? Bekijk al onze salade recepten.

Knolselderij salade met appel
Knolselderij salade met appel

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 400 gr knolselderij
  • 75 gr julienne gesneden bietjes
  • 2 appels (rode frisse )
  • 50 gr rucola sla melange
  • 250 gr pitloze rode druiven
  • 90 gr verse geitenkaas
  • 70 gr hazelnoten
  • 3 el honing
  • 3 el appelazijn
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Lekker met

  • toast of knapperig gebakken brood

Zo maak je het

  1. Schil de knolselderij en snijd vervolgens in hele dunne julienne reepjes. Je kunt hiervoor een keukenmachine, mandoline of mes gebruiken. De knolselderij in dunne plakjes snijden is ook lekker.

  2. Was de appel en druiven. Haal het klokhuis uit de appel en snijd in parten. Knip de tros druiven in kleinere trosjes. Meng 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels honing en 3 eetlepels appelazijn door elkaar in een kommetje en breng op smaak met zout en peper. Zet de dressing even apart.

  3. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze bruine plekjes krijgen. Haal uit de pan en hak ze grof. Maak de pan schoon, doe 1 el olijfolie in de pan en bak de appelparten en druiventrosjes 2 minuten. Schep 1 eetlepel honing door het fruit en bak nog eens 1-2 minuten.

  4. Leg de knolselderij, de julienne gesneden bietjes en sla op een schaal, meng het fruit er door. Verdeel de dressing er over. Garneer met de geroosterde hazelnoten en verkruimel de geitenkaas er over. Serveer de knolselderij salade met krokant gebakken toast.

Knolselderij salade met appel
Knolselderij salade met appel

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (5 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Appel Bieten Geitenkaas Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Lunch Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in