Knolselderij salade met appel
Vandaag een lekkere winterse knolselderij salade met appel en geitenkaas. Deze vegetarische salade maak je heel snel en staat in 20 minuten op tafel. Voor de salade snijd je de knolselderij julienne. In hele dunne reepjes bedoelen we daarmee, dit kun je met een keukenmachine of met een mandoline (wij hebben deze) doen. Maar stel je hebt dat soort spullen niet in de keukenla liggen, dan is de salade net zo lekker wanneer je de knolselderij met een mes in dunne plakjes of reepjes snijd. Verder hebben we julienne gesneden rauwe bietjes aan deze salade toegevoegd (die kun je in een zakje kopen bij de supermarkt) en lekker wat frisse sla. De appel en druiven bak je in een koekenpan met een eetlepel honing. We maken een dressing van appelazijn, olijfolie en honing die je door de knolselderij heen husselt. Je maakt er een echte gezonde maaltijdsalade van door wat knapperig brood bij de knolselderij salade te serveren. Zoek je nog meer inspiratie? Bekijk al onze salade recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 400 gr knolselderij
- 75 gr julienne gesneden bietjes
- 2 appels (rode frisse )
- 50 gr rucola sla melange
- 250 gr pitloze rode druiven
- 90 gr verse geitenkaas
- 70 gr hazelnoten
- 3 el honing
- 3 el appelazijn
- 3 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
Lekker met
- toast of knapperig gebakken brood
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Schil de knolselderij en snijd vervolgens in hele dunne julienne reepjes. Je kunt hiervoor een keukenmachine, mandoline of mes gebruiken. De knolselderij in dunne plakjes snijden is ook lekker.
Was de appel en druiven. Haal het klokhuis uit de appel en snijd in parten. Knip de tros druiven in kleinere trosjes. Meng 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels honing en 3 eetlepels appelazijn door elkaar in een kommetje en breng op smaak met zout en peper. Zet de dressing even apart.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze bruine plekjes krijgen. Haal uit de pan en hak ze grof. Maak de pan schoon, doe 1 el olijfolie in de pan en bak de appelparten en druiventrosjes 2 minuten. Schep 1 eetlepel honing door het fruit en bak nog eens 1-2 minuten.
Leg de knolselderij, de julienne gesneden bietjes en sla op een schaal, meng het fruit er door. Verdeel de dressing er over. Garneer met de geroosterde hazelnoten en verkruimel de geitenkaas er over. Serveer de knolselderij salade met krokant gebakken toast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in