Broodje Pulled Jackfruit
Ben je liefhebber van pulled pork maar eet je liever vegetarisch? Dan is dit broodje pulled jackfruit echt iets voor jou. Een zoetig brioche broodje, met daarop zachte stukjes jackfruit, barbecuesaus en knapperige coleslaw. De textuur van jackfruit lijkt echt op draadjesvlees, maar dan helemaal plantaardig. Echt weekendvoer. Maar het kan ook prima op een doordeweekse dag, want dit is echt een makkelijk en snel recept voor het avondeten. En geschikt voor iedereen; jong, oud, vega of vegan! Handig he?
Jackfruit is een enorme vrucht die groeit in Thailand. En enorm is echt enorm, ze kunnen wel 40 kilo per stuk worden. Je koopt het in een blik in de supermarkt van Fairtrade Original.
Wat is Jackfruit?
Jackfruit is een enorme vrucht die groeit in Thailand. En enorm is echt enorm, ze kunnen wel 40 kilo per stuk worden. Daar noemen ze het Thong Prasert. Je kan het op 2 manieren eten, rijp en geel of onrijp (beter gezegd jong) en groen. Die laatste variant wordt gebruikt voor vegan pulled pork recepten. Je koopt het in een blik in de supermarkt van Fairtrade Original. Zij halen de jackfruit uit Noord Thailand. Daar is een kleine groep van 49 Fairtrade boeren in samenwerking met een fabriek verantwoordelijk voor het plukken en inblikken van mango, ananas en jackfruit. De smaak is heel neutraal en dat is juist fijn, want zo kan je er van alles mee doen. Gebruik het voor vegan pulled park taco’s, een vega rendang of zoals ik nu gedaan heb vega BBQ broodjes. Echt je proeft het verschil bijna niet.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 brioche broodjes
- 550 gr Young jackfruit uit blik (Fairtrade Original)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr coleslaw (recept)
- 4 el barbecuesaus (recept)
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak de coleslaw en barbecuesaus volgens het recept of gebruik kant en klare.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Spoel de young jackfruit af onder de kraan. Trek het met je vingers uit elkaar, zodat er sliertjes ontstaan. Voeg de jackfruit bij de uien en bak deze een minuut of 5 mee.
Voeg de barbecuesaus toe en schep het geheel nog even om. Breng de jackfruit verder op smaak met wat peper en zout.
Neem een broodje en beleg deze met de pulled jackfruit. Verdeel daarover een schep van de coleslaw. Serveer je broodje pulled jackfruit meteen.
Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in