Mexicaanse bowl
Zin in bowl food? Maak dan deze Mexicaanse bowl met quinoa. Yes met quinoa, extra gezond dus. We hoeven het vast niet uit te leggen, maar het leuke aan zo’n bowl zijn al die verschillende soorten groenten en smaakjes. In dit geval gebruiken we mais, bonen en tomaat. Dat kun je natuurlijk zelf aanvullen met andere groenten. En allerlei anders wat je lekker vindt zoals tortillachips en guacamole. Gaat deze op je favorietenlijstje?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten
- 300 gr quinoa
- 150 gr tomaten (bijvoorbeeld kerstomataatjes + eventueel 4 kleine takjes met tomaatjes)
- 2 avocado
- 200 gr mini mais
- 2 limoen
- 3-4 takjes koriander
- 4 el guacamole (flinke)
- 4 el adobesaus
- 310 gr bonenmix (1 blikje)
- tortilla chips, naar smaak
- peper en zout naar smaak
- chilivlokken naar smaak
Zo maak je het
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking (10 minuten in ruim water met zout)
Halveer de tomaatjes. Het is ook leuk om een paar kleine takjes tomaat erbij te serveren. Snijd de avocado’s in mooie plakjes.
Gril de mini mais of bak ze rondom bruin in de pan. Haal ze uit de pan en zet even apart. Wanneer je de tomaatjes aan tak ook wilt, kun je ze nu in de koekenpan of op de grillpan even even aanbakken.
Doe de bonenmix in een koekenpan, voeg de adobesaus toe en warm door. Breng op smaak met sap van 1 limoen, zout en peper. Je kunt de bonen ook apart opwarmen, en daarna de adobesaus apart opwarmen en mengen met een beetje tomatensaus of puree. Serveer alles dan ook in de bowl apart.
Giet de quinoa af en verdeel over de kommen. Schep een flinke eetlepel guacamole in elke kom, leg de tortillachips erbij, de avocadoplakjes, een flinke schep van de bonenmix, de tomaatjes, eventueel het takje tomaatjes en minimais. Garneer met verse koriander (of wanneer je dat niet lust platte peterselie) en geef er een partje limoen bij om de Mexicaanse bowl zelf extra op smaak te brengen. Bestrooi voor wat extra pit met chilivlokken.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.