Mexicaanse bowl

Mexicaanse bowl

Zin in bowl food? Maak dan deze Mexicaanse bowl met quinoa. Yes met quinoa, extra gezond dus. We hoeven het vast niet uit te leggen, maar het leuke aan zo’n bowl zijn al die verschillende soorten groenten en smaakjes. In dit geval gebruiken we mais, bonen en tomaat. Dat kun je natuurlijk zelf aanvullen met andere groenten. En allerlei anders wat je lekker vindt zoals tortillachips en guacamole. Gaat deze op je favorietenlijstje?

Mexicaanse bowl
Quinoa bowl
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten

  • 300 gr quinoa
  • 150 gr tomaten (bijvoorbeeld kerstomataatjes + eventueel 4 kleine takjes met tomaatjes)
  • 2 avocado
  • 200 gr mini mais
  • 2 limoen
  • 3-4 takjes koriander
  • 4 el guacamole (flinke)
  • 4 el adobesaus
  • 310 gr bonenmix (1 blikje)
  • tortilla chips, naar smaak
  • peper en zout naar smaak
  • chilivlokken naar smaak
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking (10 minuten in ruim water met zout)

  2. Halveer de tomaatjes. Het is ook leuk om een paar kleine takjes tomaat erbij te serveren. Snijd de avocado’s in mooie plakjes.

  3. Gril de mini mais of bak ze rondom bruin in de pan. Haal ze uit de pan en zet even apart. Wanneer je de tomaatjes aan tak ook wilt, kun je ze nu in de koekenpan of op de grillpan even even aanbakken.

  4. Doe de bonenmix in een koekenpan, voeg de adobesaus toe en warm door. Breng op smaak met sap van 1 limoen, zout en peper. Je kunt de bonen ook apart opwarmen, en daarna de adobesaus apart opwarmen en mengen met een beetje tomatensaus of puree. Serveer alles dan ook in de bowl apart.

  5. Giet de quinoa af en verdeel over de kommen. Schep een flinke eetlepel guacamole in elke kom, leg de tortillachips erbij, de avocadoplakjes, een flinke schep van de bonenmix, de tomaatjes, eventueel het takje tomaatjes en minimais. Garneer met verse koriander (of wanneer je dat niet lust platte peterselie) en geef er een partje limoen bij om de Mexicaanse bowl zelf extra op smaak te brengen. Bestrooi voor wat extra pit met chilivlokken.

Quinoa salade
Quinoa bowl

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.