Menu

S’mores uit de oven met noten

Geen idee wat s’mores zijn? Het is een zoet gerecht wat is komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Je roostert je marshmallow op de bbq en daarna plet je hem tussen twee koekjes en chocolade. Daar zijn allerlei variaties op. In folie wikkelen van de chocolade en de marshmallows en dan op de bbq – of zoals deze s’mores uit de oven. Het principe is hetzelfde, laagje koekjes, laagje chocolade en een laagje marshmallows. Kan niet verkeerd toch? Ok ja het kan wel verkeerd. Ik dacht zelf namelijk dat het veel langer zou duren voordat de marshmallows een kleurtje zouden krijgen. Was al lekker de keukenrommel aan het opruimen, ik keer me om zijn ze echt precies goed! dat alles in minder dan 2 minuten! Blijf er dus bij dan kan er niets verkeerd gaan, maar denk niet: ik ga even de afwas doen.

Laagjes koekkruimels, noten en chocolade maken

In veel recepten laat je de koekjes heel, breek je de chocolade in stukjes en leg je daar de marshmallows op. Omdat de oven razendsnel je marshmallows kleurt denk ik dat mijn methode gemakkelijker werkt. Zo heb je altijd gesmolten chocolade. In dit recept verkruimel je eerst de koekjes en je maakt een koekbodem, verdeelt er de noten en rozijnen over en daarover schenk je de gesmolten chocolade.

voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 180 gr koekjes (digestives volkoren)
  • 200 gr pure chocolade
  • 60 gr rozijnen (blanke)
  • 140 gr notenmix (ongebrande)
  • 265 gr marshmallows (1 zak)
  • 75 roomboter

Materiaal

  • ovenschaal van 20 x 25cm
  • hakmolentje van de staafmixer

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) / 180 graden (hetelucht).

  2. Doe de koekjes in het hakmolentje van de staafmixer en mix tot het fijne kruimels zijn. Doe de boter in een steelpannetje en laat rustig smelten. Overgiet de koekkruimels met de gesmolten boter. Verdeel ze over de bodem van de ovenschaal, strijk ze glad en druk ze goed aan. Zet de ovenschaal in de koelkast.

  3. Doe vervolgens de noten in het hakmolentje van de staafmixer en mix ze grof. Meng de rozijnen er door en maak een laagje op de koekkruimelbodem.

  4. Smelt de chocolade au bain marie (breek de chocolade in blokjes, doe in een rvs kom en zet de kom in een pan waar je een klein beetje water in doet. De onderkant van de kom mag het water niet raken. Breng het water aan de kook en smelt op deze manier de chocolade.) Schenk de gesmolten chocolade over het notenlaagje. Leg daar bovenop de marshmallows. Zet de ovenschaal in de oven tot de marshmallows beginnen te smelten en een mooi bruin kleurtje krijgen. Serveer direct.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.